Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2022 13:52 - ПАМЕТ: РОДОЛЮБЕЦ И СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: nbrakalova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2131 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 13.02.2022 14:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

12.02.2022

image

Септември, 1918 година. След пробив на Добро поле, осъществен от войските на Антантата, дезертирали войници, обезверени и манипулирани от комунистически агитатори, напускат фронта и тръгват „да мъстят” на управниците в София. Противникът това и чака. На 28 септември голяма сръбска пехотна част напредва към Кюстендил по долината между Царев връх и Калин камък. Но от височината я пресреща с оръдеен огън един български майор, останал сам на рубежа с четири гаубици. Негови помагачи, които му подават снарядите, са овчари и козари от близките колиби. Нашествениците са спрени. Името на майора е Христо Луков. На следващия ден е подписано примирието в Солун. Сръбска войска не стъпва в Кюстендил. Градът остава в пределите на България.

След поражението в Първата световна война отечеството ни постепенно изправя снага. Тогава един полковник пише учебници по артилерийско и общовойсково дело, редактира и списание „Артилерийски преглед“. Това е полковник Христо Луков.

Пословичен е патриотизмът на младите преди 1944 година. Затова и те избират за свой лидер не някоя мека китка или развейпрах, а достоен български офицер. Това е генерал Христо Луков.

Възраждането и укрепването на българската армия се осъществява главно в периода 1935–1938 година. Министър на войната е генерал Христо Луков. Българомразците и до днес му приписват несъществуващи вини – за държавен преврат, за изпращане на наши войски на Източния фронт, обвиняват го в антисемитизъм. Това са документално доказани клевети.

Истината е, че ръководството на нелегалната Българска работническа партия, което действа de facto като престъпна организация и се е поставило в услуга на интересите на чужда държава – тоталитарният СССР, изготвя списък за ликвидиране на изявени български патриоти, сред които е и генерал-лейтенант о.з. Христо Луков. Списъкът е само началото на последвалите след зловещия 9 септември 1944 г. масови убийства и репресии, с които се цели да бъде ликвидиран достойният политически, военен, културен, стопански и духовен елит на България.

Ръководител на червените терористични групи в София е Славчо Радомирски. Същият по-късно става генерал майор в просъветската Народна република България. Той възлага на терористите Иван Буруджиев и двадесетгодишната Виолета Бохор Якова да убият генерал Христо Луков. И на 13 февруари 1943 година пъкленият замисъл е изпълнен. Убийството на генерала е извършено пред очите на петгодишната му дъщеричка. Ръката на Буруджиев, по-късно полковник от Държавна сигурност и генерал от БНА, в последния момент трепва и първият куршум удря прага на външната врата, а вторият се забива в тавана. След което Якова прострелва генерала в сърцето. Същата терористка осъществява и други убийства – на майстора дърводелец Никола Христов и на полковник о.з. Атанас Пантев – председател на Върховния касационен съд. Комунистите и до днес се гордеят с извършените от техни съпартийци кървави терористични акции. Те дори създадоха игрален филм за възхвала на убийците – „Черните ангели“, който е позорът на българската кинематография. Терористката Якова е убита в село Кондофрей през месец юни 1944 г., при законно проведена антитерористична операция. След преврата на 9 септември 1944 г. тялото й е препогребано в градината пред Младежкия дом в Радомир. Издигнат й е паметник. Улица и промишлено предприятие носят нейното име. Иван Буруджиев е задържан, но поради „липса на доказателства“ е освободен. По време на комунистическия режим е признат за „активен борец против фашизма и капитализма“ и доживява до генералска пенсия. Неговата дъщеря е университетски преподавател, политолог, политик, народен представител в 42-то Народно събрание от БСП – партията, която и днес управлява България.

Невръстната дъщеричка на ген. Луков е обявена от комунистическия режим за „враг на народа”.

Но защо разказвам тази история. Първо, защото утре се навършват 79 години от убийството на достойния български генерал Христо Луков. И второ, защото историята не е безименна и безпаметна.

[…]

Поклон пред светлата памет на генерал Христо Луков, спасителят на България!__

Александър Йорданов Александров

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4906306152781501&id=100002064935050 





Гласувай:
6



1. nbrakalova - Забранен!
13.02.2022 13:54
Ами, няма ковчези, няма скелети, няма домати и яйца, няма извадени павета, превръщането на улиците в тоалетна…, та да го разрешат.
цитирай
2. nbrakalova - оттук - оттам
13.02.2022 13:55
Turhan Apdula – ГЕРБ са против Луков марш, ама явно не сте разбрали

Александър Йордано Александров – Turhan Apdula, аз съм Александър Йорданов или не знаеш?


Автор
Александър Йорданов Александров
Емил Такев В България не е имало антифашисти. Това са били комунисти, слуги на недемократичния и тоталитарен комунистически режим в СССР. Антифашисти по принцип са само демократите. А комунистите и това е доказано отдавна в науката и в политиката, не са били и не са демократи, т.е. няма как да са антифашисти. Не случайно в началото на Втората световна война националсоциалисти, фашистите и комунистите са заедно и се надяват Европа – Западна, Централна и Източна, да им падне в кървавите кунки. Скарват се, когато едните социалисти – германските, нападат другите социалисти – руските болшевики. И тогава тия последните, болшевиките, оревават орталъка, че са борци против фашизма. Да, ама не. Същите са като фашистите, че и по-лоши дори. И едните убиват политическите си противници, и другите правят същото. И едните пращат различно мислещите от тях в концлагери и другите също ги пращат. Няма разлика между комунист и фашист, между комунист и националсоциалист. Еднакви негодници са били. Това доказа историята. Затова и режимите създадени от националсоциалисти и комунисти са обявени за престъпни в цяла Европа. И тъй като в България не е имало фашистки режим, то за престъпен е обявен със закон само комунистическият режим. Ясен ли съм?


Andrey Markov – Бат'Сашо, това, дето Луков сам стрелял с 4 оръдия и спрял сръбската войска пред Кюстендил са приказки от 1001 нощ. По-сериозно. А т. нар. "Луков марш" си е откровено фашистко изстъпление и няма място по улиците на един европейски град.

Radosveta Ivanova – Andrey Markov Бат'Андро, виж сега , вземи чети архиви и тогава се изказвай компетентно

Петко Сираков – Andrey Markov, а приказки от 1001 нощ ли е превземането на Белград от 4-ма немски войници през Втората световна война!???


Други коментари.
Из: https://www/ZaharievaEkaterina/posts/503429681154893
George Nikolov – Петров не праскайте глупости от Уикипедия, за да мърсите името на български герой с големи заслуги към страната си. С третия Райх има и разногласия и изобщо не е близък, затова е пенсиониран. А националистическия режим на Райха 30- те е много близък тогава и със съветския съюз и не е извършил още Холокостта и нападнал Полша. А съветския съюз не е осъден по това време като е уморил от глад 10 млн души в Украйна и Казахстан. В България е имало и други профашистки и националистически организации, но нищо не е зависело от тях. А на националните легиони ръководители са и Илия Минев и Дянко Марков. Може някой прояви да са извратени или пошли днес, но исторически личности и смъртници да се клеветят и да се хвърля прах по тях е подлост, която е присъща за комунягите.
Да, да, уикипедията, общите приказки. Днес стърчат навсякъде в страната болшевишките паметници на режим, обявен за престъпен от българския Парламент, правят се сборища на съветофили и мераклии на 16- тата съветска република със сърпове и чукове с наличие на ликове на международни масови убийци и престъпници като Сталин, Димитров, в Ямбол има училище носещо името на участник във взривянето на катадралата св. Неделя в София и ще си пишем, че в уикито пише нещо си там, което не значи нищо за Христо Луков, Никола Жеков, Илия Минев, Дянко Марков. И това значи не е позор и поквара? Интернационалсоциалистическият съветски съюз и националсоциалистическа Германия запалиха втората световна война ама на едните се празнува и чества всичко и се толерира макар да са навредили повече на света, уикипедията си няма понятие с меренето с двоен аршин.

Petar Markov – Понеже май е останало в тъмното на историята да припомня, че областния град Кюстендил можеше да последва съдбата на градовете Ниш, Пирот и Цариброд. Сега можеше да се говори на сръбски в област Кюстендил ако не е бил генерал Луков.
Мисля, че е малко за изтерзаната българска памет да почитаме личността и подвига му само с марш/шествие.
Добре би било да има и паметник на генерал Луков.

Теодор Димокенчев – Всички забрани на Луковмарш от Фандъкова са незаконосъобразни и са отменяни от съда няколко пъти. (…)

Ivan Dobrev – Тези, които наричат генерал Луков "фашист" и представа си нямат какво значи тази дума. А фашистът, който е основателя на фашизма е бивш социалдемократ.И знаете ли какво обръщение прави към собственият си народ. А то е ....*ако вървя напред, следвайте ме, ако изостана подминете ме, ако ви предам убийте ме!* Я кажи колко български политици са направили такова обръщение?



(Из: https://www/PPGERB/posts/314609947380424 ):
Мария Тенева – Вие ще спрете ли да се излагате някога? Луков не само, че не е бил антисемит, а е бил отвратен от гоненията срещу евреите и е поддържал приятелски отношения с много от тях. Не е лошо да четете от време на време, ама не от "червените" учебници.

Раул Глабер – Какви демократи сте с тези мракобеснически декларации? Съдът се е произнесъл за законността на шествието, конституцията гарантира правото на мирни изяви, но не – вие ще казвате как да бъдат потъпквани гражданските и политически права!

Милен Петров – Добре е ГЕРБ да обновят познанията си по история, придобити най-вече от учебници, писани до 1989 г., и първо, да попрочетат биографията на ген. Луков и второ, да научат, че фашизъм в България никога не е имало. С подобни декларации само подсказват, че върхушката на ГЕРБ е пропита от потомци на комунистическата ни върхушка до 1989-а и от бивши ДС-агенти. И ако наистина днес има някакво "срамно събитие", то то е именно тази "Позиция на ПП ГЕРБ срещу Луковмарш. Впрочем, тази ""Позиция" на ГЕРБ“ е малко странна, с оглед на честото деклариране на лидера му Борисов, че е върл противник на комунизма.
Според ГЕРБ, излиза, че комунизъм в България е допустимо и нещо добро за отечеството ни, но Луковмарш като синоним на националсоциализъм - не! Макар ген. Луков да няма, пак повтарям, нищо общо с фашизма! Но, така е, когато либерализмът/глобализмът, заместители на интернационализма, е изпилил мозъците на ГЕРБ-върхушката.
Срам, Борисов! Би трябвало да се разграничите от то тази Позиция, ако наистина сте антикомунист, за какъвто не секвате да се представяте! Иначе, сте позор за... дядо си!

Kostadin Asenov – Аз съм бил на три шествия и всяко започва по един и същи начин.
"Бъдете смирени, и горди, и не забравяйте че това е траурно шествие.Молим изключете телефоните си, и се дръжте, като на погребение".
В общи линии това.
По време на шествието се възглася от време на време "Христо Луков генерал", "Бог да пази България", и се пеят националистически песни, които всеки българин трябва да знае.
Да, факт пее се и против комунистите, но все пак те го убиват пред дома му, което е терористичен акт!
Тук се и замислете защо им е и да го убиват?
20 години по-късно да предадат Македония, да направят "Народен съд", да сменят имената на етническите турци, 45 години да бъдат национални предатели...
Това ако е позор и фашизъм, аз наистина се радвам, че не живея в държавата на ГЕРБ.
Ако питате мен, кметицата на София трябваше да бъде арестувана, и да дава 24 часа обяснения, защо забранява траурно шествие, а след това пратена отново в училище, да се дообразова!
Няма какво да се лъжем, никое посолство няма интерес от това в България да има истински национализъм, и патриотизъм, в най-чистата му форма.
Ето клип и от днес, за да прецените сами, за какъв "фашизъм" иде реч.
https://www/watch?v=GNGIcaeR8E4
Kostadin Asenov – Луковмарш, е траурно и възпоменателно събитие на което, ако някога бяхте присъствали, и учили история щяхте да го знаете!
Слава на БОГ, и вас вече ви няма сред нас, така че да живее демокрацията!
Замислете се само, колко е безумно да твърдиш, че някой мрази някого, като почита български генерал убит от комунисти пред дома си, признати от българския парламент за престъпници!
По същата логика трябва да забравим да почитаме и жертвите на атентата в църквата „Света Неделя“ две години по-късно!
Явно и там са загинали само фашисти, да го направим национален празник, ако щете?
Впрочем в България дори според вашите бивши вече министри, никога не е имало фашизъм!


Georgi Tzekov
ЛУКОВ МАРШ НЕ Е НЕВИННО СЪБИТИЕ!!! ТО Е ПРОЯВА НА ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ДЕДИТЕ НИ И Е НАПОМНЯНЕ КЪМ ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ: "НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ НИТО НАШИТЕ ГЕРОИ, НИТО ВАШИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ"! A ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ Е НЕВИННО!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1643331
Постинги: 501
Коментари: 1643
Гласове: 5869
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930