Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01 18:02 - Евродепутат: Славяните могат да се обединят и да „сринат“ Западна Европа
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 285 Коментари: 1 Гласове:
0



Евродепутат: Славяните могат да се обединят и да „сринат“ Западна Европа

  Актуално 16.01.2024 Автор: Обективно       imageМирослав Радаковски

Евродепутат, основател на словашката партия “Патриот“, предупреди колегите си в Европейския парламент, че продължаването на изпращането на оръжия в Украйна само ще доведе до убийствата на още повече славяни в конфликта на Киев с Русия и ще предизвика бунт срещу Западна Европа.

„Трябва да спрем да подкрепяме избиването на славяни”, заяви евродепутатът Мирослав Радаковски, докато евродепутатите обсъждаха план за предоставяне на 50 милиарда евро допълнителна помощ от ЕС за Украйна. „Защото ако не го направим, ние, славяните, може да се обединим като братя – и аз вярвам, че ще го направим – и да изравним Западна Европа със земята, до Ла Манша, една морава. И вярвам, че никой тук не иска това да се случи“, заяви евродепутатът. Докто произнасяше речта си, други депутати го нарекоха пропагандист на Кремъл.

Радаковски е сред най-шумните критици на ЕС заради финансирането на конфликта в Украйна и гласува „против“, когато Европейският парламент реши с голямо мнозинство през ноември 2022 г. да обяви Русия за държавен спонсор на тероризма. Във вторник той заяви, че украинската криза е „проблем на САЩ и техните глобални интереси“.

„ЕС стана васал на САЩ“, каза Радаковски и добави: „Трябва да започнем мирни преговори, но без САЩ. Трябва да спрем убийствата.”

Словашкият политик направи коментара си, докато евродепутатите обсъждаха последния пакет от помощ за Украйна, на който унгарският премиер Виктор Орбан наложи вето през декември.

Лидерите на ЕС се опитаха да окажат натиск върху Орбан да промени решението си, преди въпросът да дойде за ново гласуване на 1 февруари. Група от 120 евродепутати поискаха миналата седмица Унгария да бъде лишена от правото си на глас, „за да защити ценностите на Европейския съюз“ и да й бъде отнето председателството на Съвета на ЕС.

Евродепутатът Харалд Вилимски, лидер на Австрийската партия на свободата, заяви, че е „фундаментално погрешно“ да се увеличава бюджетът на ЕС, за да се предостави повече помощ на Украйна, особено ако блокът пренебрегне собствените си правила за гласуване, за да прокара плана. „С трикове като този не трябва да се изненадвате, ако доверието на хората в ЕС продължи да намалява“, заяви австрийският политик.

Вилимски добави, че ЕС продължава да спонсорира украинския конфликт, без да полага никакви усилия да сложи край на кръвопролитието. „Украйна отдавна се е превърнала в бездънна бъчва“, каза той. – „Всеки знае, че страната има и огромен проблем с корупцията. Милиардите на ЕС подхранват това повече, отколкото го забавят.“

Евродепутатът Клеър Дейли от Ирландия обвини Европарламента, че помага само на акционерите на отбранителната индустрия– не на украинския народ – като удължават битките с Русия. „Сега открито се признава, че този конфликт можеше да бъде спрян през първите няколко месеца, ако Западът не беше наложил вето на мирното споразумение през април (2022 г.)“, каза Клеър Дейли.- „И имате смелостта да твърдите, че това е помощ за Украйна.

Друг евродепутат от Ирландия, Мик Уолъс, каза, че в Европейския парламент има „само шепа“ антивоенни членове и техните предложения за увеличаване на дипломатическите усилия в Украйна са били отхвърлени.

Той добави, че законодателите на ЕС са подкрепили масивна военна помощ за поддържане на „прокси война на НАТО“.

Още по темата: Евродепутат каза на Фон дер Лайен да млъкне: Коя сте вие да говорите от името на всички ни? 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bulgares - Славяни има.
10.02 20:59
Това е населението, над което Петър Първи, а по късно и СССР имат желание да имат железен контрол. Преди 17ти век никъде не е имало славяни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19866836
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930