Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 11:14 - ДЕМОНИТЕ - НАЙ-СЕТНЕ НАУЧНО "УЛОВЕНИ" И ДОКАЗАНИ!
Автор: estirbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 19162 Коментари: 13 Гласове:
21

Последна промяна: 16.07.2013 19:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      

image
 

    Много хора не вярват в съществуването на дявол или демони. Те смятат, че откритията на съвременния научен век правят невъзможно за интелигентия човек да приеме в действителност съществуването на зли духове.
Те осмиват разпространеното схващане за един карикатурен образ с рога, копита и опашка, като намекват, че Библията представя Сатана като някакъв анимационен герой.
Но Писанието не описва дявола и неговите демони по този опростен начин. Напротив, те предупреждават за съществуването на една пагубна сила на злото, която движи всички греховни структури и събития в света и предизвиква всеки натиск на съблазън и изкушение, който тегне над хората.
Въпреки, че днес много невярващи отхвърлят идеята за съществуването  на някакъв "дявол", те често окачествяват даден случай или човек като "зъл" или подтикван от "злото". Хората назовават тази сила с много различни имена, но Библията я нарича "дяволът" и неговите "демони".
Пагубните сили на злото имат вече хиляди години практика и са се усъвършенствали до такава степен, че знаят всички възможни човешки слабости и уязвими места. Те са придобили богат опит в убеждаването дори на вярващите, че удоволствията от секса, парите и властта са за предпочитане пред Божия съвършен път на чистота, простота и служение.
Действително, Сатана до такава степен контролира света, че ние живеем в общество, което приема дяволските фалшиви идеи за секса, парите и властта и ги разпространява като нормални, добри и приемливи.
От Библията знаем, че дяволът безспорно е победен на кръста, но все още не е напълно разгромен. Живеем във времето между неговото поражение и пълното му унищожение - точно в този момент съществуват две равностойни и противоположни мнения, които го задоволяват много добре -

Първо: Той се наслаждава, когато хората са преангажирани с него, когато го обвиняват за всичко, виждайки образа му навсякъде, когато говорят за него непрекъснато и се държат така, сякаш победата на кръста никога не се е състояла.

Второ: Дяволът е доволен, когато хората се отнасят скептично към неговото съществуване и приемат, че той не притежава въобще никаква сила. Наслажава се, когато хората го игнорират, иронизират и приемат като образ, подходящ за средновековните митове, но не и за съвременния век. Това му дава пълната свобода да действа в света с голям размах, вещина и увереност, така че само малцина го приемат насериозно.
Вярващите християни са уверени, че има сила, която е крайно ужасяваща, изключително злонамерена  и тотално противопоставяща се на човечеството. Убедени са, че има сила на злото, която стои зад всички останали беди - общи, физически, морални и духовни. Сигурни са, че Сатана е реален и че той е обединяващият център и фокус на всяко зло и съответно на всички демонични началства и власти...

Дойде времето, когато и невярващите трябва да потръпнат от потресаващите научни доказателства, "уловили" и "заснели" тайнствените така наречени "черни астрали", които пряко въздействат върху човешката популация. Ние, вярващите, определено може да предефинираме научната идентификация на черните астрали,  невинно определени като "низши духове".
Зад научната дефиниция "черни астарали" се крие ужасната същност на демоните от падналата армия на Луцифер. Така че, когато четете по-долу представения материал, замествайте израза "черни астрали" с демони, за да разберете истинската същност на научното откритие. Извинeте библейското невежество на учените, които и този път без да подозират потвърдиха още една истина от Божието писание за тъмните сили, управляващи нашия свят...
Сензационното съобщение е от списание «SA Scientific Journal», което публикува изумителното откритие на учени от университета в Кейптаун, свързано с управлението на човешкото съзнание от астрални същности (ще оставя тези техни термини, моя вметка). Тези данни са потвърдени чрез изследване на аурата.

Проведените изследвания са били засекретени, а  освен това e имало опити за изземване на информация от вече публикувани материали. Методът на съпрузите Кирлиaн, който позволява да се правят снимки на аурата – поле, което окръжава биологични обекти,  е вече добре известен. Снимки на такива полета, създадени по подобрен метод на Кирлиан, дават възможност да се наблюдава динамиката на тези полета, и те могат да бъдат намерени в много източници. В допълнение, има голям брой сериозни произведения, които потвърждават динамичните  отношения на полето с психо-физиологичното състояние на човека.

Изследователи от университета на Кейп Таун, Южна Африка, в които са включени учени с дългогодишни изследвания на паранормалното и за определяне на аура, водени от доктора по философия Тобаго, са направили революция в разбиранията за значението на тези полета за хората. Изследователският метод, разработен от учените, и изобретеното устройство, за  което е издаден патент в САЩ  №  US 525 3984  B1, позволява да се регистрира динамиката на аурата на биологични обекти.

Експерименталните резултати довели до откритие, сензационно за световната общност. Изследвания все още не са готови, обаче, повечето от тях са класифицирани, тъй  като резултатите от проучвания дават възможност да се правят изводи, отнасящи се до оценката на поведението на хората.

Въпреки това, част резултатите от научните изследвания не са могли да бъдат скрити. В ранните етапи на изследванията за проверка на методите са участвали голям брой хора, от които резултатите от експериментите е било невъзможно да се скрият.

В резултат на тези изследвания е доказана пряка връзка на хората с астралите.

Паранормалните изследователи не веднъж са се опитвали да регистрират призраци, полтъргайсти и други така наречени астрални същества на филм. Независимо от факта, че някои от тези опити са били много успешни, официалната  науката все още поставя реалността на тези изображения под съмнение.
image

Екип от учени от Университета на Кейптаун са доказали реалната  възможност за получаването на тези изображения, както се потвърждава и от патента в САЩ. В резултат на подобрения метод на Кирлиан, те не са само са получили ясно фиксирани астрални обекти, но и са изследвали техните динамични характеристики, като динамиката на спектъра на излъчване и техните съставни полета.

В резултат на проучванията са получени доказателства, които потвърждават директното взаимодействие на астралните същества и човешката аура, и са разкрити   някои закономерности в поведението на астралните същества. Получени са фотографии, които  позволяват да се види как тези астрали “проникват” в аурата на човека.

За да се гарантира чистотата на експеримента и да не предизвикват подозрения, снимките са правени в лаборатория, която е била прикрита като  фото студио, на известно студио за дизайн.

Изследванията са установили, че полетата от астрала  има променлива интензивност. Първоначално те са приети за  статистически колебания. Въпреки това по-подробните изследвания са показали, че тези колебания са взаимносвързани с хармонични компоненти на  модулиран сигнал и анализът им показва, че те взаимодействат с биоелектромагнитната дейност  на човешкия мозък и му влияят.

Учените са успели да определят етапите на “проникване” на астралните същества  в човешката аура. В ранните етапи на “проникване” тече  синхронизиране с  вътрешните ритми на астрала с ритмите на “жертвите”, в резултат на което астралът получава достъп до аурата на “жертвата”. След като астралът проникне, под неговото влияние се променят вътрешните ритми на “жертвата”.

В резултат на задълбочени изследвания проведени в сътрудничество с психолози и психоаналитици, е показана ясна връзка между тези колебания и психо-физиологичната реакция на хората, които са участвали в експериментите.Въпреки че повечето от резултатите от проучването са класифицирани, информацията, която  е получена в ранните етапи на научните изследвания, води до някои изводи.

Астралите могат да бъдат разделени на два типа: “черни” (демони, моя вметка) и “чисти”(Божиите ангели - ангелите хранители, моя вметка), които  се различават с  интензитета на излъчване в спектралния състав на емисиите и динамичните си характеристики. В действителност върху хората тези същества  действат по различен начин. “Черните”  непрекъснато се опитват да проникнат в човешката аура. “Чистите” такава дейност обикновено не показват.

Получената връзка между психо-физиологичното състояние на лицето и активността на “черните”,  също се различава от въздействието на “чистите” по степента на въздействие върху човека. Най-често въздействието на “черните” предизвиква неоправдана агресия, която не е адекватна на ситуацията.

Експериментите показват, че под постоянно влияние на такива същества се намират голям брой хора.

Редица психологически и медицински тестове, изучаване на реакциите на хората, участвали в експериментите в някои специално създадени ситуации, позволили да се изследва стабилността на психо-физиологичното състояние. Била е доказана връзката между психо-физиологичното състояние на човека и  “чистотата” на неговата аура, нейната податливост към “проникване”.

За да се потвърдят тези констатациите, са провеждани статистически проучвания на големи групи от хора, които се състоят от представители на различните категории: от  затворници, държани в затвори, до бизнесмени и политици, събрали  се за да обсъдят различни въпроси.

За да се гарантира чистотата на експеримента, участниците са държани в неведение, а изследователите се представяли за репортери, взимащи интервюта. За да получат подходящи поведенчески реакции, задаващите въпросите  са били специално обучени от психолози.

Изследвания са  правени и  на срещата на върха в Йоханесбург през 2002 година. Заключението било  зашеметяващо:

“Почти всички бизнесмени и политици, които са били на срещата на върха в Йоханесбург, са били “заразени” от “астрални същества”. Тези резултати шокирали учените!

Установено е, че най-голям брой “черни” астрали  изцяло или частично са проникнали в  аурата на политици и бизнесмени, като броят им е много пъти по-голям от броя на “заразените” затворници. “Заразени” с астрали били  много световни политици  с най-висок ранг.

По този начин, в резултат на статистическите изследвания са се потвърдили констатациите на учените, че голям брой хора  постоянно са подложени на въздействието на “черни” астрали,  които контролират ума и поведението им. Най-често това се  отбелязва у политици и бизнесмени..."

Коментарът е излишен, особено за последния абзац. Едва ли е необходимо да подчертавам колко демонизирано е днешното общество и колко незавидно е духовното му състояние. Сега може и научно да си обясним и неприемливото поведение на родните ни политици и пословичната им безпардонност и безотговорност към гласувалите им доверие...
Но нека да не бъдем съдници - никой няма да убегне от Небесния съд!
Всъщност идеята ми е да насоча както моето, така и вашето внимание върху силите, които управляват духовната ни същност. Замисляме ли се, че макар определящи себе си като вярващи е възможно да сме под влияние на някакъв "невинен" грях, който пречи да даваме "стократен" плод, както Исус желае това от нас?
Затова е нужно ежедневно да се себеизследваме с Божието слово - то е огледалото, което ще ни покаже и  очисти от всеки грях. Проверете дали някъде във вас тайничко не се е вгнездило семето на гордост, себеправедност, ненаситност, амбиция, преследваща лични интереси, влечение към удоволствията, жажда за пари, скъперничество, греховни развлечения, неморални мисли, порнография, практикуване на окултизъм, разврат, прелюбодейство, хомосексуализъм, съблазнително поведение, допускане на компромиси, съмнителни упражнения и практики, непростителност, склонност към осъждане, критикуване, гняв, омраза, негодувание, липса на любов, липса на милосърдие, липса на грижа към бедните, липса на гостоприемство, зависимост, независимост, робуване на навици, злоупотреба с алкохол и наркотици, идолопоклонство, лъжа, неспазване на обещания, неверие, съмнение, цинизъм, самосъжаление, липса на молитвен живот, разединение, завист алчност, непочитане на родителите, самоосъждение, страх, нетърпение, нетърпимост, самонадеяност, непокорство....и още и още - сами можете да допълните този списък.
Всяко невинно плевелно семенце на грях, може да бъде "поливано" и "подхранвано" от демоните -  знаем от личен опит, че по-трудно се вадят горчиви корени и унищожават закоравели навици, затова трябва да сме нащрек и да молим да бъдем освободени от всяко дело на сатана  в живота ни, да бъдат разчупени веригите на всяко демонично робство и влияние в битието ни, в тялото ни и семейството ни. Осъзнавайки, че не принадлежим на себе си, защото за нас бе заплатена велика цена - пролятата Христова кръв, е нужно да е  отречем от греха, сатана и всички негови зли и себични дела. Така единствено може да стоим твърдо в свободата си и да живеем в Христовата победа завинаги...

image


   




Гласувай:
21



1. serafim - В книгата "НЛО, паранорма...
02.06.2013 13:04
В книгата "НЛО, паранормалните явления и свръхестествените дарби в светлината на православната вяра" (изд. манастир "Св. Герги Зограф", Атон, 2012 г) авторът иг. Ефрем (Виноградов) излага заключенията на голям брой съвременни учени, изследващи феномена НЛО, за това, че НЛО не е извънземен, а земен феномен! Учените са открили съществуването на свръхтънък, паралелен свят над нашия, населен с разумни същества, не от нашата белтъчно-нуклеидна природа, чиято собственост са въпросните НЛО, изпозвани от тях само като "временни защитни вместилища" при навлизането им с "висока скорост в плътната среда на атмосферата" (на нашия свят). В тоя смисъл, въпросните "извънземни" обитават същата планета като нас, но извън нашето измерение - в небето над нас. Учените са изучили подробно начините им на въздействие върху нашия свят и нас, хората. Всъщност, присъствието на тия същества от паралелен свят (СПС) - термин на учените, в небесното пространство над нас, е изцяло породено от интереса им към нас, изразяващ се в опитите им да завладеят съзнанието ни, както и изобщо целия ни свят. Тоест, тези същества имат ясно изразени враждебни намерения спрямо нашата цивилизация. Относно, мястото им на обитаване - небето над нас, ще си позволя да цитирам думите на св. ап. Павел от Посланието му до Ефесяни(6: 12), писани преди повече от 2000 год.: "Нашата борба не е против плът и кръв, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против ПОДНЕБЕСНИТЕ духове на злобата". Тези думи стоят в основата на многовековното учение на Църквата, че нечистите сили - бесовете или дяволите, обитават небесата над нас. Днес учените-уфолози са успели (най-сетне) научно да докажат това учение на Църквата! В едно от техните изследвания се казва: "Фиксирана е способността на СПС да въздействат върху психиката на човека: върху съзнанието му, физиологията, емоциите и възприятията". Тоест, същото, което винаги е учела и Църквата, говорейки за изкушения, но казано на научен език.
цитирай
2. estirbg - Приятелю, Серафиме,
02.06.2013 14:15
малко не съм съгласна с единомислието на иг.Ефрем Виноградов с учените относно мястото на присъствието на тези демони, фиксирано като паралелен свят в небесното пространство над нас. В Ефесяни(6: 12), "Нашата борба не е против плът и кръв, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против ПОДНЕБЕСНИТЕ духове на злобата". ПОДНЕБЕСНИТЕ не трябва да се разбира буквално, а е използвано като уточнение за дистанциране на злото в лицето на Луцифер и неговата армия от чистите непокварени и незаразени с вируса на греха небесни цивилизации, които са в небесата над нас.
В Библията категорично е изречено, че сатана е свален, тук на земята, и че той е князът на този свят. Луцифер въздейства директно на хората, не от паралелен свят, което и доказва по-горното изложение на постинга. Забележи научните наблюдения:"Установено е, че най-голям брой “черни” астрали изцяло или частично са проникнали в аурата на политици и бизнесмени, като броят им е много пъти по-голям от броя на “заразените” затворници. “Заразени” с астрали били много световни политици с най-висок ранг.
По този начин, в резултат на статистическите изследвания са се потвърдили констатациите на учените, че голям брой хора постоянно са подложени на въздействието на “черни” астрали, които контролират ума и поведението им. Най-често това се отбелязва у политици и бизнесмени..."
Ако бяха от паралелен свят, едва ли толкова лесно и безпрепятствено щяха буквално да влизат в хората, т. е. става въпрос за едно "ендо", а не само "екзо" (външно) въздействие. Злите духове са между нас, а не над нас, в небето над нас - НЛО, който е сатанински патент излита от повърхността на земята - кратери, високи непрестъпни панини (Тибет), океани. Така че в никакъв случай не може да говорим за някакво физическа дистанция, което значи, че всеки един от нас е подложен на непосредствен контакт и тормоз - стига да дадем възможност на някоя наша слабост да се развие в грях.
Ето още информация за сатана според Библията:
http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/09/06/satana-demaskiran-chast.601556
Погледни и клипчето по-долу - ако злите духове не бяха непосредствено между нас, дали бихме наблюдавали подобни феномени?
цитирай
3. serafim - Естир, поради ограниченото място, ...
02.06.2013 18:59
Естир, поради ограниченото място, аз съм казал само малка част от нещата. Може би, от написаното от мен се създава някаква такава представа, че злите духове живеят някак изолирано от нас - в небето над нас, а не са непосредствено между нас. Всъщност, според откритията на самите учени-уфолози, които иг. Ефрем излага подробно в своята книга, злите сили (или СПС - както учените ги наричат) напълно са обсебили съзнанието на хората (в наше време), вследствие на една хилядолетна борба с човешките души. Църковните отци от първите векове в своите писания подробно са описали начините, по които демоните нападат душата, чрез помисли, усещания, мечтания и др. подобни; как човекът трябва да различава бесовските нападения и да се бори с тях. А това показва, че Отците са имали ясната представа за непосредственото присъствие на демоните в човешкия свят.Така че, никой не говори за физическо дистанциране, напротив. Изглежда, както казах, не съм успял с коментара си правилно да се изразя. А относно това, дали поднебесието трябва да се разбира буквално като обиталище на бесовете, според написаното от св Павел, да, Апостолът разграничава злото в лицето на Луцифер от Ангелските сили, въвеждайки понятието "поднебесни духове", но в същото време чрез същото (понятие) ни съобщава (уточнява) и мястото, което те
действително обитават в мирозданието след отпадането си от Божието царство
- материалната земя, и по-точно материалното небе над земята. Тоест, "поднебесни духове" означава и конкретното място, и разграничаването на тези сили от Ангелите. Според учението на Църквата, човешката душа, след разделянето си с тялото при смъртта, преминава по пътя си обратно към Божиите селения, тъкмо през това поднебесие - материалното небе над нас, и там е подложена на унищожителни нападения (от демоните), за да бъде спряна и отделена завинаги от Бога.
цитирай
4. serafim - Естир, позволи ми още две думи в п...
02.06.2013 21:29
Естир, позволи ми още две думи в пространството на твоя блог. Един по-скоро логически аргумент, относно това дали "поднебесни духове" при св. ап. Павел трябва да се разбира буквално като място на обитаването им или не. Самото разграничаване, както самата ти пишеш, на демоните от "чистите и непокварени небесни цивилизации, които са в небесата над нас", вече предполага тяхното (на демоните) ограничаване от тези цивилизации и по място на съществуване. Демоните, понеже са се възпротивили на Божията воля, са били прогонени от Божието царство. Те са отпаднали от Божествения живот. Те вече нямат достъп до кое да е място във вселената. Но са ограничени до определено място (или места), тъкмо за да бъдат разграничени или отделени от "чистите цивилизации". Иначе, нямаше да бъдат (да се наричат) паднали (или отпаднали) духове.Така че,
чисто логически, освен богословските аргументи, определението на св.ап. Павел за бесовските сили като "поднебесни духове" няма как да не обозначава и конкретното място на тяхното местообитаване. От друга страна, когато казваш, че жителите на "чистите небесни цивилизации" обитават небесата над нас, това са небесата, извън планетата Земя, а ап. Павел, говорейки за "поднебесие", все пак има предвид материалните небеса - небесата над нас в нашия материален свят. Тоест, той все пак уточнява за конкретно място, а не просто в нравствен смисъл
разграничава едни същества от други - добри от лоши.
цитирай
5. freeoldmen - "За да се гарантира чистотата ...
04.06.2013 00:15
"За да се гарантира чистотата на експеримента и да не предизвикват подозрения, снимките са правени в лаборатория, която е била прикрита като фото студио, на известно студио за дизайн."
Е ето това ако не беше, щях да повярвям.:)
цитирай
6. estirbg - freeoldmen,
04.06.2013 21:36
защо точно това те безпокои, приятелю? Какво има толкова смущаващо? Щом един експеримент може да повтори резултатите, т.е. валидиран е - то съмнения не би трябвало да има. Фактът, че "черни" астрали (демони) се наблюдават около политици, бизнесмени и престъпници, единствено доказва нечистата същност на помислите, които генерират съответно действие. Това къде са вадени или правени снимките едва ли има смисъл - важен е резултатът и заключението от тях. Направените и описани по-горе научни наблюдения съвпадат както с психологическия профил на световния елит, така и с описаните случаи в Библията на демонично въздействие на исторически личности (например цар Саул и царица Езавел). Щом има "двама свидетели" за престъпление - обвинението се приема за истина - дори Бог е дал този ориентир за истината. Тогава? ...
Едва ли желаеш да се срещнеш очи в очи с някой демон, за да се убедиш, че съществува...:))
Поздрави от мен!
цитирай
7. freeoldmen - до estirbg
05.06.2013 03:31
Звездичке, за съжаление / или не / съм се срещал с демоните / в мен /. И нямах твоята утеха, защото съм нещо като атеист. Подразни ме това, че творчески търсения в дизайнерско студио се предлагат като истина, на която вярват светли души като теб. Би ли се съгласила с мен, че резултатите, ако са истински, могат да се тълкуват по различен начин, без да е необходимо точно Бог да има някакво участие в това?
Поздрави и от мен! Въпреки различията между нас, вярвам че сме от една и съща страна на барикадата...
цитирай
8. lovertosimplicity - Интересно четиво.
08.06.2013 15:23
Един мой коментар от днес под поста ми "I'm not Missing You" леко и същевременно "грубо" засяга темата.
Поздрави.
цитирай
9. juli13 - juli13
09.06.2013 13:27
http://juli13.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/01/29/izvedena-ot-sataninsko-robstvo.1047557
цитирай
10. amity - Според учението на Църквата, чо...
10.06.2013 19:59
serafim написа:
Според учението на Църквата, човешката душа, след разделянето си с тялото при смъртта, преминава по пътя си обратно към Божиите селения, тъкмо през това поднебесие - материалното небе над нас, и там е подложена на унищожителни нападения (от демоните), за да бъде спряна и отделена завинаги от Бога.

Библията, за разлика от църквата, казва нещо съвсем друго за душата - това е живият човек.

Битие 2:7.И Господ Бог създаде човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Ако не е ясно какво представлява душата според Божието слово, е много лесно човек да се обърка, като вярва, че в тялото има душа. Не, няма такова нещо. Човекът е съвкупност от тяло и живот. така, както един компютър е съвкупност от тяло и ток. само когато протича ток в компютъра, той работи. Ако животът в човека се прекрати, човекът престава да съществува. Това се нарича смърт. Ако имаше някаква душа вътре в човека, то той не би умрял след като издъхне, а би продължи да живее. Между другото, при наличието на душа би било глупаво Исус да идва при Второто пришествие, тъй като душите на спасените биха отишли при Него. Господ обаче каза друго:

Йоан 14:1.Да не се смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и в Мене.
2. В дома на Моя Отец има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
3. И като отида и ви приготвя място, ПАК ЩЕ ДОЙДА И ЩЕ ВИ ВЗЕМА ПРИ СЕБЕ СИ, така че където съм Аз, да бъдете и вие.

Ти би ли отишъл в дома на твой приятел да го вземеш, ако той е в твоя дом?
































цитирай
11. nacionallist - Демоните наистина съществуват и ...
29.08.2013 10:57
Демоните наистина съществуват и хората които отричат това не подозират в какъв капан вкарват душите си понеже най - голямото усилие на дявола е да накара хората да повярват, че той не съществува. А пък аз винаги съм се чудил защо на някой от готическите барокови катедрали в германските градове има изобразени фигури на демони по покривите ?
цитирай
12. ravramov - На невярващите атеисти мога да кажа,
03.09.2013 17:06
че познавам един човек, който е видял дявола със собствените си очи! Най-интересното е, че тогава той бе невярващ, а описа дявола така, както го представя и светата Православна Църква и светите отци! Каза, че имал ужасен вид - черен с рога, с жезъл в ръката, и целият е бил обвит от непрогледен мрак. Явно подбуждан от Божията сила въпросният човек започнал да се моли и да се кръсти и бесът моментално изчезнал.
Истината е, че силата на дявола е в скритата война и той всячески се стреми да прикрие от невярващите своето съществуване. Но Господ е всемилостив и понякога, за да вразуми някои, допуска дяволът да им се яви, та да се стреснат и поправят. Слава Богу за всичко!
цитирай
13. budha - Buddha
10.02.2014 13:45
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884210
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031