Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2022 20:05 - Другарю Говнокомандващ ти не разбираш ли, че това идва малко в повече?
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4030 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 09.08.2022 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Само мързеливият още не се е гъбаркал със стратегическата гениалност на Путин.

image
 На седемдесет и осмия ден на войната (13.05.2022 – бел.пр.) стана вече съвсем очевидно, че Финландия и Швеция ще влязат в НАТО.
Алфред Кох (р. 1961) – бивш руски вицепремиер (1997), бизнесмен, писател. От 2013 г е политически емигрант в Германия.

Само мързеливият още не се е гъбаркал със стратегическата гениалност на Путин. Супер яко се погрижи за националната безопасност на Русия, няма що. От раз увеличи общата граница с НАТО с 1271,8 км (по суша) + 54 км (по море) – и този блестящ резултат идва след дългогодишното укрепване на отбранителните способности на Русия.
И това не е всичко! Шведският (остров) Готланд предоставя сега на НАТО такава позиция в Балтика, че целия руски Балтийски флот (който досега и без това го използваха само за паради) освен да го разпродадат, друго не виждам какво, а Кронщад (главната военноморска база на руския Балтийски ВМФ – бел.пр.) да си го застроят с елитни жилища с изглед към морето. В резултат на тази блестяща комбинация съвкупният брутен вътрешен продукт на НАТО се увеличи от раз с около 800 млрд. долара (530 шведски + 270 финландски). Тоест НАТО си прибавиха икономически потенциал колкото половината руска икономика.
И сега трябва някак да се реагира, а? Някак да бъде засилен северния фланг... Нали така? Имам прекрасна идея как това да стане: да си изтеглят военните части от фронта в Донбас и да ги изпратят в Карелия, под Виборг. Мисля, че войниците, разположени около Изюм, с ентусиазъм ще възприемат идеята. А как иначе? В прокобен час зли финландци ще нападнат Матушка Русия и ще наизмъкнат ножове да колят мирните руснаци... Така че вече щеш не щеш, ще трябва да се отбраняваш! И кво правим сега? Положението е такова, че си джаса мамата! Хайде помислете: Путин толкова години разправяше за злото НАТО, дето мечтаело на яве и насън да забърше на Русия всичките богатства, а руснаците – да пороби, и че на НАТО-то трябва задължително да му се даде отпор, и да бъде увеличена войската на границата с него, щото ще ни се разкаже играта!
И сега какво, когато НАТО-то се приближава съвсем до Русия (на 100 км от Питер), въобще ли да не му скочим? И да не прехвърлим натам войски? Това, знаете ли, си е вече „някакъв позор“, по думите на Швондер (от „Кучешко сърце“ на М. Булгаков – бел. пр.). Тоест ти за месец проби на всички дупка в главата, че воюваш не с Украйна, а с НАТО, а когато НАТО-то цъфна на границите ти, никак ли няма да му реагираш? Това как да го разбираме? Не било ли опасно? И така ли си можело – НАТО да ни стои на границата, а от руска страна – нищичко? Че тогава за какво толкова години ни пудреше мозъците? Би си главата в пода, цяла война спретна, толкова мъка върху всички ни стовари, а сега какво излиза – че то можело и така? Да не обръщаме внимание ли? Значи, НАТО не заплашва Русия? Ау-у, другарю Говнокомандващ! Ти не разбираш ли, че това идва малко в повече? Я веднага да изтеглиш части от Северодонецк и на часа да ги лашнеш нагоре към Петрозаводск. Не става ли? Тогава всички резерви натам, веднага! Стига да ги имаш, де... Че иначе ще те направят за смях!
Колко години ни намилаше за разширяването на НАТО на изток, разправяше ни някакви там ужасии за полетното време на ракетите, а когато това реално взе и се случи, никак ли няма да реагираме? И сега даже у най-верните ти фенове ще възникнат едни въпроси. И на тези въпроси няма да можеш да отговориш. Освен ако не ти светне, че е време вече за истината. Ама това едва ли. А и не го умееш ти това, разучи се за толкова години лъготене... Е, аз не съм тука някакъв военен стратег. Но с дилетантския си акъл поумувах и знаете ли какво ще ви кажа: освен другото си мечтая и Лукашенко да нападне Украйна. Защото сега покрай северната си граница украинците са принудени да държат войски. И ако Луката нападне, най-сетне те ще имат с какво да се захванат. Мисля си, че с белорусите ще се справят достатъчно бързо, ако въобще белорусите не преминат на страната на Военните сили на Украйна (ВСУ), и с помощта на целия белоруски народ не се обединят в една обща украинско-белоруска армия, за да влязат в Минск и го обесят Луката на някоя бензиностанция. Надолу с главата. И ето тогава за Путин ще започне истинският кошмар: ВСУ ще се подреди по продължение на цялата белоруско-руска граница. 1200 км! Направо си мечтая Луката съвсем да откачи и да нападне Украйна! Яко, а? Сега украинско-белоруската граница не е кой знае колко по-малка. И щом с тези войски може да се пази тази граница, то защо пък да не се пази и другата? Малко така, де, да я попреместим, дето има една дума, на изток... Не много, само по ширината на Беларус.
И на Путин веднага му възниква проблем, който преди това не съществуваше: с какво да пази границата си с Беларус? Или няма с какво? Така и да си остави частите на ВСУ да си стоят на Стария Смоленски път? И по никакъв начин да не го прикрие? Не, бе, просто ми е любопитно. И какво ще стане сега там с полетното време на ракетите, о-па? Че оттам до Москва по права линия са 500 км. А белорусите имат искандери... (Хи-хи). Щеш не щеш, но ще трябва и едни други военни части да изведеш от фронта и да ги пратиш този път към Смоленск... Или не трябва? А? Чаткаш ли накъде бия? Признай си, че не ги щеш тези въпроси. Цялата твоя лъжлива конструкция веднага се руши пред очите ни, стига само да започнем да ги задаваме тези въпроси.
Никой не е заплашвал Русия. И в Кремъл това прекрасно го знаят. Целият този спектакъл със заплахата на НАТО беше за вътрешно ползване. За да се прикрият с него разхищенията и кражбите, да се води настъпление срещу демокрацията, да си удължава той до безкрай властта. И в рамките на този спектакъл бе замислен и "походът към Киев". Един вид като лека разходка. С парадна форма в раницата. Но нещо се обърка. На човечеството му писна от този клоун. Омръзна му да гледа и слуша безкрайните му лъжи, хвалби и надувки. Ние трябва да размажем кремълската фашистска гадина! Нашето дело е справедливо. Врагът ще бъде разбит. Победата ще е наша. Слава Украине!“
  Превод Krasimir Lozanov  



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059541
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031