Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2020 21:45 - ЗАБРАВЕНИТЕ ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В БЕРЛИН – СОДОМЪТ И ГОМОРЪТ В КРАЯ НА ВСВ
Автор: nbrakalova Категория: История   
Прочетен: 2940 Коментари: 10 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

8 юли, 2020 12:28 от Даниел Петров  | Военни хроники

Историята винаги се повтаря и ако някога Франция е била автор на думите „Бошите ще платят за всичко“, в края на Втората Световна война руснаците приемат същата мисия и се стараят бошите да платят за всичко. Редица историци обръщат внимание на зверствата, които се извършват на немското бойно поле. Сър Антъни Бийвър – британски историк разказва за едно от любимите престъпления, извършвано именно по време на война – изнасилванията.

Когато Червената армия започва да печели територия и да тръгва на дълъг поход за сломяване на противника, нарушаването на военната етика е вече факт. С влизането в Немерсдорф, съветските войници слагат началото на едно дълго клане. Броят избити немски цивилни е огромен, покрай тях падат и френски и белгийски военнопленници. По време на немските въздушни атаки, войниците се крият в импровизиран бункер, където откриват 15 души – 14 мъже и една жена.

Всички са застреляни, като това е само началото. Едва след войната се разкриват истинските зверства. Майор-генерал Ерих Детлефсен дава показания на 5 юли 1946 г. пред американски военен трибунал и споделя следното:

„През октомври 1944 г. руските сили превзеха временно Немерсдорф, измъчваха цивилни и ги заковаваха на портите на къщите, а след това ги застрелваха. Огромен брой жени бяха изнасилени и екзекутирани. По време на окупацията, руснаците стреляха дори по мърлявите френски военнопленници. Всичко това се случи за 48 часа, след това успяхме да си върнем позицията.“

Карл Потрек – местен жител разказва през 1953 г. за друга мрачна картина:

„В една ферма забелязах каруца, на която бяха приковани голи жени с пирони в ръцете, всички те бяха разпънати на кръст. Близо до градската кръчма „Рутер Круг“ имаше плевня. На всяка една от двете врати бяха разпънати жени. Когато започнахме да ги погребваме, открихме подобни сцени на около 72 жени, деца и един старец. Общият брой на жертвите бяха около 74. Не можех да броя бебетата, чийто глави бяха разбити.“

Историята за зверствата на руските войници кара немското население да избяга и да се евакуира възможно най-далече. Повечето са готови да бягат на запад и да посрещнат американските войници, отколкото да останат на изток и да се изправят срещу новия злодей. Тук историята също има две мнения и след падането на СССР се твърди, че това е изключително подсилена версия, чиято основна функция е да накара местното население да се изправи срещу съветските войници и да търси своя реванш.

Според руските специалисти, снимките са били сериозно манипулирани, преди да бъдат пуснати в обръщение. За съжаление това не е първият отричан акт от страна на победителите. От друга страна, не трябва да се забравя, че по време на съветската окупация можем да коментираме, че броят пострадали жени достига цифрата от приблизително 2 милиона. Според Уилям Хичкок – професор по история от университета във Вирджиния – в някои случаи изнасилванията на една жена можели да достигнат до 60-70 пъти на ден.

Други изчисления показват, че само в Берлин броят на пострадалите е около 100 000 души. Малко след войната и окончателното рухване на Нацистка Германия, огромен брой жени посещават болницата, за да направят аборт. За съжаление около 10 000 от тях умират малко след извършването на тази операция. След войната се наблюдава и засилена смъртност при жените и около 240 000 не могат да преживеят извършените зверства, някои се самоубиват, други просто не могат да се възстановят от мъченията.

Антъни Бийвър нарича този акт „най-големият феномен на масово изнасилване в историята“, докато наблюдава статистиката в Източна Прусия, където се говори, че поне 1.4 милиона жени са били таргет на окупаторите. Според съветския военен кореспондент Наталия Геше, насилниците не се интересували от възрастта и всичко на възраст от 8 до 80 години е обект на желания. Руските и полските жени също не са били пощадени. Генерал Цяганков от Първи украински фронт пише до Москва, че в този списък присъстват и рускини, които са били изпратени в немските трудови лагери. Неговата препоръка е поне тези жени да се завърнат в страната, вместо да продължават да бъдат обект за задоволяване.

Милован Джилас – лидер на Югославия – също се оплаква в Москва и споделя, че не е редно жените да бъдат подлагани на такива унижения. Според Сталин, всеки негов войник заслужава да бъде с жена, която да му помогне да се справи с натрупания стрес от войната. В друг случай Джилас пита дали е редно войниците да извършват толкова зловещи гаври с немските войници, а в отговор му е подсказано да спре да чете морал и да остави армията да поеме инициативата в своите собствени ръце.

Някои историци като Норман Наймарк споделят, че в средата на 1945 г. руските войници все пак са получавали наказания и понякога смъртна присъда. За съжаление практиката продължила до 1947-1948 г. Едва тогава Червента армия е изведена от цивилното население и оставена да пази граничните постове. Някои историци смятат, че този гняв се подсилвал от пропагандата на омразата, а след като Германия е победена, наградата трябва да има всеки войник. Олег Ржешевски споделя, че около 148 руски офицера и сериозен брой войници са били наказани за своеволията и извършването на военни престъпления срещу цивилни.

Джофри Робъртс пише в своите наблюдения, че Червената армия е изнасилвала абсолютно всичко по пътя си, а броят на пострадалите жени в Австрия е между 70 и 100 хиляди. Не трябва да забравяме, че немските войници не са останали по-назад и най-вероятно също са безчинствали по този начин, но убийствата са били далеч по-малко. Светлана Алексеевич записва някои от разказите на руски ветерани за погазването на всички човешки права в Германия. Един офицер разказва следната история:

„Бяхме млади, силни и четири години не бяхме виждали жена. Опитахме се да намерим германки. Около 10 мъже изнасилваха по едно момиче. Нямаше достатъчно за всички и много войници прибегнаха до малки момичета на 12 и 13 години. Ако плачеше, слагахме нещо в устата и. Мислехме си, че е забавно. Сега не мога да разбера как сме могли да го направим. Аз бях момче от добро семейство, но това там не бях аз.“

Друга телефонистка от Съветската армия споделя, че някога войниците са имали по три дни за разграбване и изнасилвания, практиката се повтаряла във всеки превзет град. След третия ден започват да се издават присъди и по тази причина всяка нова територия вижда невъзможни зверства. Една от безумните картини е гола жена, с ръчна граната между краката си. Това поне са разкази на онези, които искат да разкажат.

Откъде идва всичката тази злоба? Според други показания на руски войници, повечето са изпитвали невъзможна омраза към факта, че немските къщи и градове били чисти и недокоснати, при това с рози в градината. Всеки войник е искал да вземе болката от своя роден дом и град и да я достави на немска територия. Всеки иска да изплати собствените си щети със сълзи и кръв. И до днес никой не може да изчисли точния брой извършени престъпления, някои историци са категорични, че числото е близо до 2 милиона.

Никой не може да каже и колко са родените деца от зверствата. Според някои лекари, повечето жени не успяват да забременеят, след като са изнасилвани многократно, чести са случаите на фатални вътрешни кръвоизливи. В следствие на всичко това, както и на епидемиите, които тръгват в градовете след края на войната, смъртността на новородените се повишава до безумните 90%.

В Западен Берлин е издигнат мемориал, носещ името „Гробница на незнайните изнасилвачи“. Ханелор Кол – съпругата на първия немски канцлер Хелмут Кол – споделя, че на 12-годишна възраст е станала жертва на групово изнасилване. След като всички били задоволени от този акт, изхвърлят момичето през първия етаж. В последствие се развива зловеща травма на гърба и други психологични проблеми, които водят до самоубийство й през 2001 г.

За съжаление историята не може да бъде забравена, днес мнозина биха попитали защо не се говори за това престъпление и защо единствено зверствата на немската армия се помнят и възпяват всяка година? Нима страданието е по-различно при победителите или при победените? Нека не забравяме, че основната жертва в една война винаги ще бъде цивилното население, а то няма право на глас, то няма никакви права. Важна е победата.

Източник: Chronicle.bg Гласувай:
81. rustam - Малко им беше
15.07.2020 21:55
Содом и Гоморът. Практически германците не платиха и нищожна цена от това, което причиниха на русия, Беларус и Украйна. 4.5 милиона жени и мъже от СССР работеха като роби на немиците години наред. И какво? Трябваше реципрочно същото число германци да бъдат откарани на робски труд в Русия.

Немците практически избиха 80 процента от руските военнопленници. Това е една от причините за "огромните" загуби на Източния фронт. Какво направиха руснаците"? През 53-54 върнаха всички пленници в Германия. Нито един не трябваше да се връща! Трябваше да работят като роби до последните си сили за възстановяване на унищоженото в Русия.
цитирай
2. nbrakalova - Към 1. rustam - Малко им беше
15.07.2020 22:12
Коментерът Ви не е по същество!
Освен това не е принципен!
А и мерките ни за справедливост (не само) са различни!
цитирай
3. germantiger - растат ли циците рустаме ;)
15.07.2020 22:58
към рюстю речбер

- руските изроди подобиха и убиваха векове наред

прибалтика
финландия
средна азия
кавказ
далечния изток
севера, сибир и урал
същите векове наред владяха и давеха в кръв полша
умориха от глад украйна след ВОр

СЛЕДОВАТЕЛНО - МАЛКО ИМ БЕШЕ НА РУСНАЦИТЕ

ние германците поехме мисията да ликвидираме и възтасновим вековната вина на руснаците

същиоте руснаци които векове наред убиваха и заграбваха чуждо бяха подложени на същото

и моя дядо ликвидира 2 и остави 1 да агонизира в снега

малко бяха 3, но все пак достатъчно за моя гордост

ИМА ЛИ ГЛАДНИ КОМУНИСТИ

СЕРЕ МИ СЕ РУСТАМЕ ауу
цитирай
4. germantiger - а не ве
15.07.2020 23:02
когато си руснак векове наред тъпкал стотици народности и народи

когато си руснак и векове наред си водил завоевателни войни на няколко йконтинента

когато си червен руснак и си убивал дори своите нещастни руснаци и украинци чрез терор

тогава щом теб те бият, щом теб те убиват, щом теб те колят

няма да ревеш шибаний ми пролетарийо

ватнико ненагледен ;) москал недоклатен

според рустамчо

- руснака може да убива и завладява

- но руснака никой не може да го пипа

да ама не както казвал левия вестнуик хуйманите цитиран от петко бОча

айде у лево
цитирай
5. bojil - Содом и Гоморът. Практически ге...
15.07.2020 23:37
rustam написа:
Содом и Гоморът. Практически германците не платиха и нищожна цена от това, което причиниха на русия, Беларус и Украйна. 4.5 милиона жени и мъже от СССР работеха като роби на немиците години наред. И какво? Трябваше реципрочно същото число германци да бъдат откарани на робски труд в Русия.

Немците практически избиха 80 процента от руските военнопленници. Това е една от причините за "огромните" загуби на Източния фронт. Какво направиха руснаците"? През 53-54 върнаха всички пленници в Германия. Нито един не трябваше да се връща! Трябваше да работят като роби до последните си сили за възстановяване на унищоженото в Русия.

Ярък пример говори колко пленници са върнали руснаците. От триста хилядната армия на ген.Паулус при Сталинград у дома са се върнали 5-6 хиляди души: това е! Сиреч- няма и една петдесета част (2 % !!!) от общото цяло- всички други да избити или докарани до смърт от глад и болести!
цитирай
6. vmir - Рустам е извратен тип и престъпленията му носят садистична наслада.
16.07.2020 00:46
С него в блога може да се мери само бат Венцо, който ехидно беше отбелязал, че родените в Германия 9 месеца след окупирането й от съветската армия имат руски гени. Иначе и двамата извратеняци на думи претендират, че са ценители на нежния пол, но кой извратеняк си признава сам низките увлечения?
цитирай
7. troia - Привет, Наде!
16.07.2020 11:39
От цялата публикация особено точно и вярно е последното изречение:
"Нека не забравяме, че основната жертва в една война винаги ще бъде цивилното население, а то няма право на глас, то няма никакви права. Важна е победата."
Войната превръща хората в зверове, особено войниците. Жените и децата са най-лесните и удобни жертви. За такива издевателства трябва да има смъртно наказание, а не да се прикриват зад фалшиви политически аргументи или премълчавания.
Както винаги си публикувала сериозен материал за размисъл. Поздрави!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Комуизостта е най-опасната и смъртоносна пандемия за човечеството!
16.07.2020 13:16
Тя, както личи от действията й в цялата човешка история, е уникално съчетание от бездуховност, глупост, извратеност, жестокост, садизъм, наглост, параноя, простащина, алкохолизъм, дебелоочие и инфантилизъм... Нейната най-извратена проява е съветският болшевизъм.
Доказателствата са на всяка крачка...
Единственото ефикасно лекарство срещу комунизостта и нейните примамливи илюзии за всеобщо щастие е Истината в чист вид, както е представена от теб в постинга, Бракалова!
Чест и почитания за публикацията, за теб и за автора!
цитирай
9. rustam - Напротив
16.07.2020 22:09
nbrakalova написа:
Коментерът Ви не е по същество!
Освен това не е принципен!
А и мерките ни за справедливост (не само) са различни!

коментарът ми е абсолютно по същество. Озаглавили сте постинга си, използвайки термина "военни престъпления". Моят кометар обяснява, че това не са военни престъпления, а възмездие. Справедливо и сурово възмездие за престъпленията на немския народ спрямо славяните.
цитирай
10. nbrakalova - Към 9. rustam - Напротив
16.07.2020 23:08
rustam написа:
nbrakalova написа:
Коментерът Ви не е по същество!
Освен това не е принципен!
А и мерките ни за справедливост (не само) са различни!

коментарът ми е абсолютно по същество. Озаглавили сте постинга си, използвайки термина "военни престъпления". Моят кометар обяснява, че това не са военни престъпления, а възмездие. Справедливо и сурово възмездие за престъпленията на немския народ спрямо славяните.


Заглавието не съм го поставила аз, а авторът…

Възмездие?! Справедливо и сурово?! Червената армия като средство за възмездие?! Кой я оторизира?! От чие име?!?! От името на „славяните“?! От името на света?! Кой свят?! …

Всяко обяснение, с което се облича престъплението, е форма на оправдание. Мълчанието го замаскирва, но до известно време, когато идва моментът да бъде изведено на светло.

Моля Ви, да не говорим празни и демагогски приказки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1577864
Постинги: 500
Коментари: 1642
Гласове: 5867
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930