Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2017 10:47 - 44-то Народно събрание ще е като през 44-та година - руска окупация без българска съпротива
Автор: nbrakalova Категория: История   
Прочетен: 2807 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Остава по-малко от седмица до развръзката от изборите за 44-то Народно събрание. Ще ми се да напиша една оптимистична прогноза, но предпочитам да не лъжа и себе си, и читателите. Политиците, разбираемо, се опитват да мобилизират колкото се може повече подкрепа и обещават победа, без значение какви са социологическите резултати. Но аз не съм политик.

Какво бих направил на тяхно място в оставащите дни ли?

Не ми идва на ум друга идея, освен същата, която от избори на избори предлагам, но не долавям никакъв отзвук. Ето защо ще я изтупам от праха на забравата и пак ще я сложа на своята витрина – не, че би имала магическата сила да преобърна някакви тенденции и да пренареди картите на съдбата. Но все е нещо в графата “консолидация”.

Бих свикал предизборен митинг пред Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) в София, за да се види, че в България има съпротивителни сила срещу корена на злото, срещу фундамента на лъжата и напук на търпимостта към нея, а не само заради неуредените сметки с натрапения тук съветски комунизъм и колониализъм.

Днес, обаче, си дадох сметка отново, доколко нищо подобно не витае в политическото пространство като намерение. Убедих се в това по време на т.н. дискусия  (нищо дискусионно не забелязах, а вежливо съгласие и размяна на комплименти) за бъдещето на Европа, организирана в Дома на Европа в столицата по повод 60- годишнината от сключването на Римския договор, т.е. от подписването на акта за раждане на бъдещия Европейския съюз.

Няма да преразказвам казаното от българските евродепутати в техните експозета, под част от които бих се подписал (макар и с особено мнение, поради една крещяща липса в тях). Но най-лошите ми очаквания се сбъднаха в едно отношение: два часа гладки речи, въпроси и отговори нито за миг не засегнаха темата за войната в Украйна, най-голямата европейска държава, препъната силово по пътя към европейската й интеграция, на чиято европейска територия се води война по вина на съседната евразийския империя. Все едно, че няма такъв проблем в съседство от нас!

Ще попитате защо не съм попитал нещо по този въпрос (сякаш не ми е ясно, че една Илияна Йотова и един Ивайло Калфин няма какво да ми отговорят). Мина ми през ума (отново) да се изявя като “черна станция”, както съм правил не веднъж на подобни форуми. Но си дадох сметка, че не съм на място си в тази компания – дори е чудно, че изобщо са ме поканили. “Гласувах с краката” си накрая.

Да обсъждаш два часа проблемите на Европейския съюз и да не споменеш нито веднъж предизвикателството на руската агресия (в Украйна, а потенциално и на доста други места), е ярко доказателство докъде сме я докарали тук. Снишаването (пред опасността да си имаме работа с руската мечка и нейните местни помагачи) е довело до преклоняване на главицата ни пред кремълската сабя, която дирижира страховете на нашия политически елит.

Ето защо развръзката на изборите не се очертава да донесе промяната, желана от онези от нас, които не се чувстваме представени и “възнаградени” за упоритостта да откажем подкрепа за популизма на ГЕРБ, реваншизма на БСП, примитивизма на патриотарите, етноцентризма на депесарите и изобщо на другарките и другарите, различни в нюансите, но обединени помежду си като пролетариите от всички страни в името на властта.

Това е, което мога да прогнозирам без да предозирам.

Иво Инджев  




Гласувай:
10



1. viva1122 - nbrakalova...
21.03.2017 14:44
..."Ето защо развръзката на изборите не се очертава да донесе промяната, желана от онези от нас, които не се чувстваме представени и “възнаградени” за упоритостта да откажем подкрепа за популизма на ГЕРБ, реваншизма на БСП, примитивизма на патриотарите, етноцентризма на депесарите и изобщо на ДРУГАРКИТЕ И ДРУГАРКИТЕ, УЖ РАЗЛИЧНИ , но ОБЕДИНЕНИ помежду си като пролетариите от всички страни в името на властта."

Комунистите още ни управляват и така ще продължава още и още...защото се гласува все още за "по-малкото зло", а то си е същото зло на кражби и разруха.

Поздравления за поста от мен!
цитирай
2. apostapostoloff - Шашмата с еврокомисаря:
21.03.2017 17:11
Напоследък в публичното пространство изплуваха няколко имена, които уж били претенденти за поста на българския еврокомисар. Споменават се Кунева, Плугчиева и Гергана Паси...

Като еврокомисар Кунева нанесе непоправими беди на България, а Плугчиева няколкократно доказа, че в най- общи линии за нищо не става. Затова и бе избутана в девета глуха...

Остана Гергана Паси... Тя всъщност е един случаен минувач, изхвърлен по странна ирония на съдбата на повърхността. Работата е там, че всичките тези имена се споменават за отвличане на вниманието...

Постът на еврокомисаря отдавна е запазен и то за... сина на Корнелия Нинова! Чака се само БСП да спечели изборите, за да бъде назначен Рафаел Нинов на този висок пост. Как иначе?! Синчето на мама е завършило Бъркли, а този университет се смята за най-добрия университет в света. Оттук са излезли 71 лауреати на Нобелови награди, най-много от всички висши училища в света.

Та точно затова Рафаел ще ни представлява в Европа. Има резон, нали?...
цитирай
3. krumbelosvet - .
29.04.2017 21:01
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1624202
Постинги: 501
Коментари: 1643
Гласове: 5868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031