Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 18:48 - Екзорсизмът в историята
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1172 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Екзорсизмът в историята Публикувано на 10-ти май 2015 |

image
Екзорсизмът се счита за ритуал на екзорсизъм, призраци, демони и други същества, които са способни да се превърне имплантиране в човешкото или да го безпокоя, или мястото, че той често посещава. Терминът идва от гръцката дума "Екзозомът", което означава "клетва". В Латинска думата означава "adyure", която руските средства "привеждане на клетва." Това означава, че се оказва, че ритуалът на екзорсизъм - не се изгонва бесове, а по-скоро да го постави под клетва, или да обжалва пред по-висша сила, така че те кара злият дух да действа противно на волята му.

Идеята на този древен ритуал имат характер и са част от вярата в много религии, култове. В същото време, модерната наука намира един вид мания за психично разстройство, тъй като страда от обсесивно-мания, истерия, психоза, епилепсия, шизофрения, синдром на Турет и множествена личност. В допълнение, според лекарите, манията може да е опит за привличане на вниманието. Ето защо ритуала на екзорсизъм е нищо повече от едно предложение и плацебо.

Психиатрите наричат психично разстройство, при което човек вярва в демонично обладаване, kakodemonomaniey. Споменете на това заболяване са доста често срещани по целия свят. По-специално, в Мексико, наречена embruhada в Япония - Доджо в Руанда - kubandva. Въпреки това, независимо от името, манията не е специално място и време.

През 1923 г. известният психолог Зигмунд Фройд нарича невроза на мания, в които хората създават свои собствени демони и бесове, по мнението на учения, - в резултат на потискане на желанията.

В западните страни, тя е възобновен интерес от екзорсизъм през 1973 г., след като екраните излезлия филм "Екзорсистът". Някои експерти дори обвиняват неврози и истерия, която възникна в обществото, на създателите на филма.

Някои психиатри твърдят, че ритуалът на екзорсизъм в някои случаи е много полезно при лечението на психични разстройства, особено в неразрешими случаи.

Учението за добри и зли духове, които причиняват физически лица, както и как те изгони, е бил известен дълго преди появата на християнството, шаманизъм. N Християните вярват, че Исус е бил първият екзорсист Христос излекувал притежаваха и демоните, които изхвръкнали от него, убивайки стадо овце, а след това силата на демоните над мъже спрели. Това се споменава в Библията. В допълнение, Християните вярват в това, което апостолите, които са получили дара на Христос, също биха могли да изгони демоните от хората.

Екзорсизмът в различни форми, общи за много религии. За otchitka има в християнството.Въпреки това, в погрешното убеждение на мнозина, този ритуал доскоро беше много рядко и екзотично.

Според руския богослов, професор на Московската духовна академия A.Osipova, екзорсизъм е бил използван от ранните християни, а след това в продължение на векове за това малко препратки отмъщение. И само през последните няколко десетилетия, тя придоби огромна популярност. Осипов заяви, че това явление е свързано с арогантност, липса на разбиране за духовната бедност. Освен това, появата на otchitki Rite в теолог Православната Църква се отнася до публикуването на "Big молитвеник" P.Mogily, и е резултат от католическото влияние, което се проведе в Киев Богословския факултет на период от време.

Osipova Противниците посочват, че властта на злия дух се дава на всички православни християни като дар от Бога, и екзорсизъм е свидетелство за Божията благодат. В допълнение, в отговор на одобряването на Osipova на човешката арогантност, опонентите му казват, че по такъв начин, че не могат да настигнат на света известни аскети на православната църква на покойния XX - началото на XXI век, много от които са били канонизирани.

Руска православна църква периодично говори за необходимостта да се сложи край на практиката на otchitki. Като аргументи са аргументи, че такъв ритуал може само светци, и то само с голям риск за живота си.

В момента, най-известният екзорсист смята архимандрит Herman на Trinity манастир Света в Сергиев Посад. Следва да се отбележи, че преди обреда архимандрит строго проповед, която предполага, че причината за страданията на хората с нечисти духове се крие в умишлено укриване на изпълнението на Божиите заповеди и начина на лечебни лъжа чрез завъртане на Бога и отхвърлянето на съществуването на греха.

В допълнение към манастира на Сергиев Посад otchitki обред извършва в много манастири.

В протестантството, особено лутеранството и Англиканската църква, учението на времето не беше популярна, въпреки че присъства. В определени часове на екзорсизъм не се прилага. Завръщането на ритуала в протестантска църква се дължи на буквалното разбиране на Писанието и мисионерска мисия сред езическите народи. Разпространената практика на екзорсизъм, защото движението patidesyatnicheskomu, който се появи в началото на миналия век. Поддръжниците на тази теория взеха екзорсизъм като оръжие "духовна война." Но с по-голямата част от Петдесятната вярва, че истински вярващ може да страда от демонично обладаване.

Екзорсизмът присъства в католическата църква. Освен това, за този ритуал дори специално подготвени свещеници. В исляма, екзорсизъм е по-известен под името "експулсирането на джиновете и ритуала е много подобен на християнина.

От особено значение екзорсизъм проведе в юдаизма. Mention от времето и експулсиране на зли духове има в Стария завет. Споменати екзорсизъм в Книгата на Kings: Саул притежавал зли духове, и ритуал се извършва Давид, който играе на лирата. Най-известният ритуал в юдаизма е изгнание dybbuk. Dybbuk - е душата на нечестивите, или престъпниците, които не може да напусне земния свят, така че трябваше да се премести в друг човек. Ритуалът се провежда в присъствието на праведните 10 възрастни евреи, придружени от звученето на шофара и четене на молитви за мъртвите.

Виж ТУК

 
   



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39948714
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930