Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2018 21:01 - Комюнике на Проф. Джузепе Консоло (адвокат по процеса "Сергей Антонов", от атентата срещу Папа Йоан-Павел II) във връзка с имота "Врана"
Автор: nbrakalova Категория: Политика   
Прочетен: 1172 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
OT 14:47:31 18-09-2018 
MM1445OT.040
секретариата на Проф.адв.Джузепе Консоло - комюнике

Комюнике на Проф. Джузепе Консоло (адвокат по процеса "Сергей Антонов", от атентата срещу Папа Йоан-Павел II) във връзка с имота "Врана"


От секретариата на проф.адв.Джузепе Консоло


Buongiorno.

In allegato inviamo il comunicato del Prof. Avv. Giuseppe Consolo (lТAvvocato del processo УSerguey AntonovФ) riguardante lТimmobile di Vrana.

Segreteria del Prof. Avv. Giuseppe Consolo

https://www.studiolegaleconsolo.it/ 
a-proposito-della-casa-del-re-simeone


По повод дома на Цар Симеон
Четейки винаги богатите на информация интернет сайтовете, попаднах на една новина, която поне за мен, заслужава особено внимание – имам предвид спора за собствеността на имота „Врана" който, доколкото ми е известно, от доста време е обект на остър спор между българските властимеющи, които аз, между впрочем, още от времето на процеса
,,Антонов" съм срещал, защитавал и обичал.
Според изнесените в уеб пространството съдебни слухове и двете спорещи страни са искали и все още искат да бъде поверено на Магистратите решението за това кой има право по случая.
Питам се и аз, но и мигновено си отговарям, че преди всичко не може... или всъщност, не бива... да се образуват дела между видни представители на прекрасната България, за която аз самият искам да продължа да правя още и дори повече от това, което съм направил досега.
На всички е добре известно как защитих с всички сили Сергей Иванов Антонов – онзи заместник-директор на бюрото на БГА ,,Балкан" в Рим, станал в последствие известен на летописите; тази защита бе причината аз да се окажа длъжник на цар Симеон – свидетел бях, как по целия свят се чуваше зовът на неговия самотен глас в защита на Антонов, придружен от личното му влияние и връзки, с които се стремеше да увери, че „българската следа" е само една измислица.
Цар Симеон беше от онези малцина, ако трябва да бъда честен, които застанаха редом до мен, за да се включат в битката за защита доброто име на Сергей Антонов, но също и най-вече репутацията на тази неголяма, но достойна, държава България.
За това, можете да си обясните изумлението ми, когато прочетох, че моите български приятели се съдят по между си, за влизане във владението на царските покои, където много по-уместно и адекватно бих си представил да живее цар Симеон и семейството му отколкото, например, някое държавно учреждение, в което надали ще се намери някой който да „отговаря на висотата на царския чертог".
Говорят ми, че сега мнозина застават на фронтовата линия, за да бранят позицията на монарха, наследник на цар Фердинанд, но доколкото разбирам, същите тези хора, макар и известни на общественото мнение, са предпочели да вървят по дългия път в търсенето на истината и да отстояват убежденията си, скрити зад щита на анонимността.
Аз пък, тук долуподписаният, бих бил горд, ако бъда избран да намеря решение за двете страни, но с ясно открито лицето – такъв е навикът на Джузепе Консоло, който никога не може да забрави какво Царят направи за защита правдата на Сергей Антонов.
Както изложих по-горе, не съм се запознал с документите по делото ,,Врана", но считам че дори не е нужно да съм ги видял, за да разбера колко неуместно е, въпреки всичко, като преди, така и сега, да продължава да съществува подобен съдебен спор между хора от такова високо ниво.
Именно поради това, бих помолил за цялата документация по казуса, предвид неутралната позиция, която заемам, и любовта която питая към Българския народ, надявайки се, че тази любов, заедно с всичките ми сили, ще прекрати битката, между спорещите авторитетни страни.
Достойна постъпка, която би правила чест не само на онзи, който понастоящем се съди, но преди всичко на моята любима България..

Джузепе Консоло


/ММ/

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/OT/id/1871881
18 септември 2018
 



Гласувай:
5



1. germantiger - ПОЗИТИВНОТО в постинга-позиция е изложено, сега контрапункта:
18.09.2018 21:58
Масата италианци са южни тарикати

Чувал съм (дали е истина не зна, дано не е), че Симеон е бил разработен и от руските служби още по червено време - това може да е едното обяснение за защитата му към Антонов

Цимеон е наследник на цар Борис III, не Фердинанд, но това е дребен детайл за един адвокат, все пак не е историк.

Да се е обичал още с онези властници за адвоката е жалко и него прави жалък, а за обич сред адвокати...
цитирай
2. nbrakalova - Към 1. germantiger
25.09.2018 23:33
germantiger написа:
Масата италианци са южни тарикати

Чувал съм (дали е истина не зна, дано не е), че Симеон е бил разработен и от руските служби още по червено време - това може да е едното обяснение за защитата му към Антонов

Цимеон е наследник на цар Борис III, не Фердинанд, но това е дребен детайл за един адвокат, все пак не е историк.

Да се е обичал още с онези властници за адвоката е жалко и него прави жалък, а за обич сред адвокати...


За тарикатите от Южна Италия – не знам. Възможно е. Тарикатството е привлекателно и у нас.

„Чувал съм“ е най-малко подходящия информационен израз за теб…
И ти като повечето хора си се запознал с поднасяните журналистически пропагандно обмислени дискредитиращи становища, в случая – настоящото прокурорско становище за „царските имоти“. Но като повечето хора не си си направил труда да се запознаеш със становището на обвиняемия и защитата му, което също е и история.

„(…) По отношение на двореца „Врана“ нещата стоят така. Дворецът „Врана“ не е отнет от наследниците на Фердинанд. Той е отнет от наследниците на Цар Борис ІІІ. А наследници на Цар Борис ІІІ към настоящия момент са г-н Сакскобурготски и г-жа Мария-Луиза Хробок. Така че останалите наследници, които са наследници на княгиня Надежда, тяхното поведение в процеса беше да признаят иска именно със съображението, че те никога не са били собственици, а единствено наследниците на Цар Борис ІІІ. (…) Този дворец е възникнал като резултат от покупки, извършени от Цар Фердинанд, който след абдикацията през 1918 г. остава във фактическа власт на Цар Борис ІІІ, който до момента на смъртта си вече го е придобил по давност, така че наследниците на Фердинанд нямат отношение към този дворец. (…)“ (Адв. Валя Гигова, bTV Новините, 12.09.2018)

П. П. Само един от изводите/аспектите за въпросните и други подобни имоти. Всяко подобно имущество в ръцете на Българската държавност се е съсипвало. То, иззето наготово, се е ползвало и се ползва до разпада му. Това ще стане и с „Врана“, както става и с останалите одържавени царски имоти. Например, състоянието на „Врана“, когато бе върната на Царя, или имота в Кричим, който Дянков опропасти със скимналия му съвременен ремонт. Целта?! На отнемането, като част от дискредитирането? Пропускайки страха от контролната функция на монархическата институция, да се изтрият окончателно архитектурните и всякакви следи от Следосвобожденска България и историческата памет от този период.

Иначе, нито Цар Фердинанд е бил беден, нито майка му Княгиня Клементина…

„Княгиня Клементина дава на Княжество България около 2.5 тона злато /21.5 карата/ в заем /който така и не получава обратно/ за създаването и заработването на БНБ. Стефан Стамболов й благодари специално, а депутатите на крака скандират името й. Най-голямата болница /дълго време/ в София – 5-та градска, е направена с парите на княгинята, която плаща в продължение на 10 години /до смъртта си/ заплатите на персонала. Мързи ме да пиша за ж.п. линиите и за подвижния ж.п. състав. Няма да пиша и за 9-ти Пловдивски пехотен полк.“ Margarit Mitsev
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1624629
Постинги: 501
Коментари: 1643
Гласове: 5868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031