Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2018 22:10 - ОПРОВЕРЖЕНИЕ ОТ СЕКРЕТАРИАТА НА ЦАР СИМЕОН II
Автор: nbrakalova Категория: Политика   
Прочетен: 2375 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 12.09.2018 07:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По повод публикацията във вестник “Капитал” от 30 август 2018 г. на журналистката Мирела Веселинова със заглавие

“Пламен Ранчев: Късно е вече за закон за царските имоти”,
сме упълномощени от Н.В. Цар Симеон да заявим следното:

Относно твърдението в интервюто на г-н Пламен Ранчев, председател на Комисията за царските имоти в 40-тото Народно събрание, че Царското семейство е получило милиони при екстрадирането му от България през 1946 г. като обезщетение за незаконно отнетото му имущество, категорично и многократно Цар Симеон е заявявал, че при напускането на страната той, Царица Йоанна, Княгиня Мария-Луиза и леля му Княгиня Евдокия получават единствено и само по 200 долара всеки, общо 800 долара от тогавашните власти. Те заминават за Египет, където е бащата на Царицата италианският крал Виктор Емануел III. Там преживяват, благодарение на родителите на Царица Йоанна,  които помагат финансово на дъщеря си и нейните две невръстни деца.

В своята автобиографична книга Цар Симеон разказва как комунистическата пропаганда в онези години е разпространила, че българската държава е отпуснала 20 милиона лева за образованието на младия цар.

За първи път категорично опровержение на тези клевети Негово Величество прави в свое интервю пред американската телевизия NBC през 1959 г. като казва, че през 1946 г. България едва ли е разполагала и с 2 милиона в брой. Ако им бяха дали средства, Царското семейство е нямало да мизерства петте години в Александрия.

За толкова години никой не е намерил доказателства за направени банкови преводи. Смехотворна лъжа е, че агенти на Държавна сигурност са носили куфарчета с пари на Царя. Ако не беше скандално това твърдение, можеше да се допусне, че е първоаприлска шега.

Както винаги е заявявал Негово Величество, хората не трябва да се поддават на слухове, а само на проверени факти.

Тиражирането на подобни неистини с цел манипулиране на общественото мнение, Царят счита за умишлено и целенасочено и адвокатите му вече проучват основанията да защитят правата му по съдебен ред за разпространяване на нагли клевети.

11.09.2018

Източник

http://www.kingsimeon.bg/2018/09/oproverzhenie-ot-sekretariata-na-tsar-simeon-ii/ 

- - - 

ЗАБЕЛЕЖКА, Н.Б.: ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ РАНЧЕВ е роден на 5.021960 г. в град Нова Загора. През 1985 г. се дипломира по специалността "право" в Юридически факултет на СУ "Климент Охридски". От 1986 до 1990 г. е щатен служител на Четвърто управление на Държавна сигурност. От 1992 г. работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия. От 2006 до 2007 г. бившият офицер от ДС е заместник-председател на Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“. Пламен Ранчев е народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 40-то Народно събрание. Член на Висшия съвет на БСП.



Гласувай:
5



1. troia - Привет!
11.09.2018 22:42
Винаги съм презирала алчността. Разбирам го царя. Има голямо семейство, което трябва добре да подсигури, а те не са свикнали на обикновен и скромен живот.
Ако бях на негово място щеше да ме е срам да имам такива претенции.
Приятна вечер!:)
цитирай
2. rosiela - Това е вярно, че са полу(или само пътни, за да напуснат България,
11.09.2018 23:07
както е вярно, че и дядо му Фердинанд с право е изгонен от България Той е виновник за две национални катастрофи, но синът му Борис Трети не е приличал на него, за разлика от внука. Моите предци много са уважавали Борис Трети по ред причини.
Симеон обаче, който е бил малък тогава, известен хазартен тип в Мон Реал, се върна да се налапа той и синовете му с хитрости и въртеливости, а не да оправи България за 800 дни, както обеща. Нито е можел, нито е искал. Той излъга българския народ и опозори името на родителите си, които хората са помнели с много положителни неща, с благотворителност, преди идването на руснаците. Няма да затъжим за него.
цитирай
3. krumbelosvet - Царят
12.09.2018 10:51
Царят ЯВНО е в немилост. Пред кого?
Когато през 2003г. му се обажда вице-президантът на САЩ, за да го осведоми за началото на войната срещу Ирак, Симеон отговаря "За Бога, г-н вицепрезидент, надявам се, че знаете какво правите". Това е открита обида, защото е лесен преводът от дипломатически език, и той е "Бог да ни е на помощ, вие не знаете какво правите". Колко е бил прав! А ако са знаели (което е по-вероятно), толкова по-зле. Роди се ИДИЛ.
После Симеон възобнови, да, ТОЙ възобнов проекта Белене, като си направи оглушки за американския натиск.
И сега май ще се изнесе в гр. Баня, Карловвско, или на шатра...
цитирай
4. nbrakalova - :) Ето ви един забележителнен, страстен коментар на Анонимен, който е като по учебник:
12.09.2018 22:15
„Този мерзавец на снимката, доказан агент на КГБ, международен аферист, комарджия и измамник, е една от най-зловещите фигури в цялата история на политическия ни живот! Той е по- опасен, по-коварен и по-нагъл дори и от агент Сава, познат и като Ахмед Доган! В сравнение с него правешкия говедар и масов убиец, Тодор Живков, е направо агънце! Този мерзавец на снимката беше докаран в нещастната ни държавица от ДС и КГБ, за да върне комунистическите престъпници на власт, както и да вкара във властта изрода Ахмед доган, който, ако помните, по времето на Иван Костов беше натикан в миша дупка! Този мерзавец на снимката, комарджия и измамник, проиграл всичко, което е имал по казината на Европа и света и понаучил там по бардаците някой и друг чужд език, върна страната в годините на комунизма! Той унищожи двуполюсния модел, той докара една сган от световно неизвестни измамници и далавераджии, като Милен Велчев, Николай Василев, Любката Качакова и прочее мръсна сган, която ограбиха България! А самият той си присвои държавни имоти за 200 милиона, изсече вековни гори и извърши чудовищни далавери. На този мерзавец на снимката дължим такива политически "гении", чиято горчива попара продължаваме да сърбаме, като полуграмотната банкянската мутра, познат като простака Боко тиквата, като ЦК - снахата Пръмова, като агент Гоце, който стана президент и с негова помощ, като измекярина Пасито Соломоновия и женицата му, като супер престъпника Иван Искров, впрочем, списъкът е много дълъг! И ти да видиш, някакви кандидати за слава, власт и пари, които добре си живеят в чужбина, се хванали на въдицата на мадридския комарджия и се надпреварват да му лижат насрания задник, щели и те да спасяват Бългаиря! Господи, спаси ни от "спасителите" на комарджията от Мадрид, молим ти се от сърце!“

Класово-партийният подход, превръзка върху съзнанието, не лекува, само заслепява.
цитирай
5. nkf - Мдааа, както се вижда от горните ...
17.09.2018 10:10
Мдааа, както се вижда от горните коментари, страната ни е населена предимно с цървул-тъпанари, комунистически лекета и като цяло -полухора, но с претенции за творци. Клозетници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1624558
Постинги: 501
Коментари: 1643
Гласове: 5868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031