Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2012 18:40 - Кореспонденция между Царь Фердинандъ и Адолфъ Хитлеръ
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 19398 Коментари: 7 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Благодарности на Валентинъ Костадиновъ



imageimage



Приложение 1

Писмо на Царь Фердинандъ До Хитлеръ
Кобургъ, 07 юлий 1940 г.



    Ваше Превъзходителство, ще разберетѣ съ какво въодушевлѣние азъ като бившъ глава на една страна, която съ непоколебима вѣрностъ се е сражавала прѣзъ Свѣтовната война на страната на съюзната германска армия, и най-вече въ качеството си на пруски генерал-фелдмаршалъ съмъ следилъ полета на германския въорѫженъ народъ подъ гениалното водачество на Ваше Превъзходителство. Съ неописуемо задоволство преживѣхъ поражението и наказанието на държавитѣ отъ бившата Антанта, които сѫ били винаги мои смъртни политически врагове и които сѫ донесли толкова нещастия и бедствия на света, особено на малката България. Изказвамъ на Ваше Превъзходителство моитѣ искрени и най-горещи сърдечни пожелания за невижданитѣ и небивалитѣ въ историята дѣла и успѣхи на Нашето политическо и военно водачество!

     Постигнатитѣ победи, които откриватъ пѫтя за мирни договори, ми даватъ поводъ да поднеса на Ваше Превъзходителство следнитѣ мои мисли за благожелателно проучване. Придобиването на Добруджа бе една отъ най-важнитѣ военни цѣли на България още прѣзъ времето на Свѣтовната война. Въпрѣки нейното чисто българско население Добруджа бѣше откъсната пакъ отъ България по непонятни съображения. Ще бѫде напълно въ интереса на традиционнитѣ приятелски отношения между България и Германия и въ съгласие съ национално-политическитѣ идеи на Ваше Превъзходителство, ако тая загубена часть отъ българското тѣло бѫде върната на България именно отъ германска рѫка, а не отъ рѫката на друга страна, която се стреми да впрегне България въ своята кола чрѣзъ такова предложение. Не е нуждно да посочвамъ тукъ какви последствия за по-нататъшното развитие на Балканитѣ може да има разрешението на този въпросъ по единъ или другъ начинъ. Едно справедливо уреждане на добруджанския въпросъ въ тоя моментъ би могло да бѫде въ сѫщото времето едно лично и морално удовлетворение и едно потвърждение и оправдание на моята тогавашна политика. Отъ гледище на тогавашното положение на България като центъръ на Балканитѣ въ интересъ най-вече на сигурностьта на германския пѫтъ къмъ изтокъ ще бѫде, ако бѫдатъ засилени позициитѣ на България, като й се върнатъ загубенитѣ български области и излазътъ на Бѣло море. Отъ името на храбритѣ български войници подъ моето командуване, паднали въ Свѣтовната война, и отъ името на тъй тежко пострадалия тогава български народъ, който ме счита за единственъ виновникъ за тогавашната катастрофа и за последствията отъ нея, моля да бѫде премахната неправдата, причинена тогава на България отъ Съглашението!


Съ искрена вѣрностъ – Фердинандъ




              Приложение 2  

Фюреръ и Райхсканцлеръ,
Главна квартира на Фюрера – 02. 08. 1940 г.



До Негово Величество
Царъ Фердинандъ Български, Кобургъ,
Августовъ палатъ

 Ваше Величество,

   Много приятелски думи, съ които Ваше Величество сте споменали германскитѣ успѣхи, ме радватъ искрено. Моля Ви поради това приеметѣ моитѣ горещи благодарности.

   За другото съдържание на дветѣ писма на Ваше Величество отъ 7 юлий т. г. длъженъ съмъ да кажа, че азъ винаги съмъ гледалъ съ особени симпатии на българскитѣ ревизионистични претенции. Може би не е далечъ времето, когато тѣ ще намѣрятъ своето осѫществяване.

На Ваше Величество твърде преданъ
Адолфъ Хитлеръ



  Откъсъ отъ книгата - "Василъ Бойдевъ - Отъ поручикъ до генералъ. Спомени"



Гласувай:
14



1. germantiger - Гласувам ЗА и благодаря!
25.09.2012 19:26
Популяризирам този ти постинг в групата ми към вибокс7, лично за мен изненадващо инфо!
цитирай
2. dimenzed - Много благодаря за този пост! Въ...
26.09.2012 18:34
Много благодаря за този пост! Въобще не знаех за тази кореспонденция между тези две велики личности. Още едно доказателство, че Хитлер е считал българския народ за приятелски не само от стратегическа гледна точка, но и от чисто човешка!
цитирай
3. master88 - Със сигурност!
29.09.2012 10:59
Хитлер е военен и като такъв, той е обичал всички народи, които воюват за собственото си благоденствие, а е ненавиждал разни френско-характерни сулеци, които в битките се крият по дупките, а след това хленчат по международните срещи и сключват печеливши договори. Както знаме всички, българският народ по време на балканските войни и първата световна, показва истински дух като се опълчва на много по-мощни държави и хвърля техните армии в ужас. След края на всяка подобна война сме изключително ниско оценени, което за погледа на всеки германец, би превърнало България в една малка балканска Германия...

цитирай
4. анонимен - Има и други кандидати! Батенберг, Фризинга!
29.09.2012 11:32
http://bulgariamakedonia.net/index.php?br=36&stat=489
цитирай
5. lambo - Генерал Бойдев ми бе съсед
17.10.2012 18:08

Помня когато бях ученик в Троян, срещу нашата къща бяха настанени интернираните от София семейство Бойдеви. Жената на Бойдев правеше и продаваше на жените от квартала и града някакви кремове за лице и ръце.

Когато закъсах по немски в училище, майка ми помоли генерала да ми даде някой и друг частен урок. Обаче още тогава аз се увличах от Историята и по време на уроците го разпитвах за войните, за спомените му. Той бе много учтив и възпитан човек, владееше перфектно немски. Разказваше ми за фелдмаршал Лист, как е уговорено с него преминаването на немските войски през България и т.н.
Но подробностите съм забравил.

Накрая им разрешиха да посетят сина си в Италия, но един по един. Единия седи тук като гаранция, че другия ще се върне.

Това си спомням лично от семейство Бойдеви, които дълго време бяха наши съседи в Троян, на тогавашната улица "Спас Балевски", сега "Симеон Велики"
цитирай
6. nbrakalova - Истината
26.12.2012 11:55
макар може би твърде тихо, но постепенно, стъпка по стъпка, с времето излиза наяве със съдействието на тези, които я ценят...
С благодарност за постинга и поддържаната тема за Цар Фердинанд І и неговите изключителни заслуги за съграждането на Нова България.
цитирай
7. samvoin - Интересно ми е сега да видя, как с...
09.04.2016 01:22
Интересно ми е сега да видя, как сатанизиращите изцяло и сляпо образа на Цар Фердинанд Български, биха обяснили тази кореспонденция?!...
Нали, "органически мразел" България и българите?
Нали бил "патологичен българофоб"?...
Как се връзват тези думи, с размятаните и бълвани от историческите фалшификатори на "прехода" и досега - "съвети към сина"?...
Ако не е бил искрен Цар Фердинанд, какво е целил?
Тези думи, не стават публични, а са СЕКРЕТНА И ЛИЧНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ!
Да не би да се е надявал тайничко, че ще дойде република, той ще "запретне ръкави" и като "внука"-шмекер, би се "адаптирал" към нея и кандидатирал я за прецедент или дупетат и да се е надявал, че тази кореспонденция ще му е "пиар"?...
Е, хайде!
Не ги "ядем доматите с колците"...;)
На тази кореспонденция, никой не оспорва автентичността и дори и "внука" - срамуващ се от нея, мълчи като "попикано мушкато".
За "съветите" обаче, дори и последния потвърди, че НЯМАТ ОРИГИНАЛ и никой "историк" не извади такъв?!...
Ало, "другари"?
"Сверете си часовниците", най - сетне!...
Защо дори и БКП в своя еднопартиен и тоталитарен вид, не съчини и не размаха тия "съвети" - "откровения", цели 45 години?
Какъв и бе интереса, да ги скрие и изкара едва след 1990-а?
За пръв път, този пасквил ми попадна в пощата през 2001 и беше размятан от "сините" и техните подлоги, та съм му се смял още тогава с глас...
Изразяват СОБСТВЕНИТЕ СИ МИСЛИ И ТИЯ НА "КУКЛОВОДИТЕ" ИМ - за българите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092442
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни