Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2018 12:14 - САЛОННА УПРАВИТЕЛКА НАСЪРЧАВА ПУШЕНЕТО В ДИ6АКА
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1438 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2018 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Екип на Нюз БГ Репортер

София, 19.07.2018 г. | Салонна управителка насърчава пушенето в залата за хранене в ресторант на ул. "Христо Белчев", който е от веригата Ди6ака. Поздравления! Жестоко!

В истиността на горното се убеди екипът ни, който посети за кратка ранна вечеря заведението.

ИСТОРИЯТА

Влязохме към 18:00 часа, за да изпием по бира. Установихме се в дясната част на салона, след основната част, в страни от бара и пред остъклената зона за пушачи. (Успоредно, в ляво е градината). В залата почти нямаше хора, може би защото часът бе ранен за вечеря.

След като поръчахме и се разговорихме, с изненада установихме, че на съседна маса - там седяха две момичета на ученическа възраст, се пушеше. Загледахме се, за да установим да не би девойката - тютюнопушачка да употребява нагряващи се или екектронни цигари? Но, не! Необезпокоявана от никого тя бе захапала цигарения мундщук и опушваше на воля въздуха и помещението.Тютюневият дим не е сред най-желаните обстоятелства, които бихме искали да ни съпътстват по време на хранене, пък и това кадене не е и здравословно, в това число за околните.

Та, получили леки съпротивителни спазми и пориви, решихме да попитаме за мотивите на случката: първо - употребяващата никотин в залата за хранене на ресторанта, а после - и сменната салонна управителка.

Тийнейджърката се усмихна неразбиращо и смотоляви признанието: "Да, казаха ми, че тук се пуши и не е забранено!", с почуда изрече отговора. Естествено, че настоятелно поискахме да се запознаем със салонната управителка, за да дискутираме случката и нейните заносъобразни и други аспекти. Запитахме сервитьорите, които стояха встрани пред бара и смутено, с притеснение, наблюдаваха случващото се и нашата реакция: "Ама как така тук се пуши? Не е ли забранено, както навсякъде? Какво се случва? Няма ли кой да каже на момичето, че нарушава правилата"?!

УДИВИТЕЛНО!

Персоналът бягаше при доближаването ни към всеки един, барманите гледаха смутено, със сведени погледи надолу, неразбиращо. Сякаш ние задавахме въпросите си на индиански, на иврит, или на друг неразбираем език. Отбягваха мълчаливо контакт с нас, разбягваха се, сякаш уплашени и смутени, но не от присъствието на пушачката, а от търсените от нас отговори за произвола.

Най-накрая от групата на мълчаливите се престраши да проговори младо момиче, което се представи за салонната управителка. С непоколебим тон ни обясни, че в салона се пуши. Погледът й бе пронизващ, нагъл и предизвикателен. - "Ама как така се пуши? Това, което виждаме е абсурд. Нали има отделни обособени помещения и градина за пушачите? Моля Ви, вземете мерки и направете бележка на клиентката Ви и я преместете!" - настояхме ние. - "Собствениците са разрешили да пуши в залата!" - категорично декларира младата управителка.

Положихме усилия да зададем лавина уточняващи въпроси, да настояваме да разберем как да си обясним случващото се?

Не само, че не бяхме разбрани, но парадоксалното бе, че бяхме подканени да не смущаваме с поведението си клиентката, която пуши, а да си седнем на местата и да се държим прилично!

Разбира се, че обяснихме на служебното лице от персонала, че има закони, правила, наредби и т.н., както и санкции за нарушенията им. Обяснихме, че сме журналисти и сигурно няма да спестим видяното и преживяното на нашите верни читатели и аудиторията в интернет. Това някак разколеба салонната управителка. Накрая, по време на плащането на сметката, пред сервитьора с тих тон призна: "Да, тук не се пуши! И какво от това?".

ДЪРЗОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ !

След всичко казано до тук, нека поздравим собствениците на ДИ6АКА, че са намерили начин да отговорят на очакванията на своите клиенти - пушачи.

Примерът им би трябвало да е респектиращ - за конкурентите, които трябва час по-скоро да почерпят от опита им, за да не останат назад в състезанието кой да угоди повече на прищявките на посетителите. Независимо от това къде е границата.

Примерът би трябвало да бъде и повод за самосезиране на контролни органи, институции и т.н., за да се изясни дали става въпрос за насърчителни действия от страна на салонна управителка от веригата Див@ка, която е готова на всичко, за да удовлетвори напълно клиентите си - дори с цената на пристъпването на морала и правилата. Или действително става въпрос за решение на собствениците на въпросната веригата?! Второто ни се иска да изглежда невярно и нелогично решение за сериозни бизнесмени.

Освен, ако те не се чувстват закриляни и недосегаеми, за да имат самочувствието и увереността, че не са подвластни на Н.В. Законът!


ПУШЕНЕТО - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ВСИЧКИ !

Ясно е, че забраната за тютюнопушене не се спазва масово. Намират се вратички в закона, за да се нарушават разпоредбите. Лобисти и политици масово говорят, особено в последните месеци, че трябва да се създават условия и възможности за хората да пушат, насърчавайки вредния им навик. И разбира се да се стимулира бизнесът!

Чудим се: Какво ли би станало, ако направят в България тютюнопушенето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Да се сложи и норматив по колко цигари дневно трябва да бъдат изпушвани. За какво време трябва да бъдат унищожавани определен брой фасове. Тогава, може би, всички ще се крият, за да отказват да го правят и да дишат чист въздух.

Ама, нали сме страната на абсурдите?!
Тогава пък ще сме виновни, че отказваме да пушим.

ДИВАЦИ В СТРАНАТА НА АБСУРДИТЕ?

Диваци в страната на дивотиите.
Дивашка история, дивашки ситуации, дивашки казуси.
Всеки ден! До победата и до пълно изтрещяване!
Докато не решим всички заедно, че трябва да се променим към по-добро, че трябва да спазваме правилата, че трябва ... !

Защото, не можем да живеем просто така - дивашки,в държавата Диващина, до пълно издивяване!

... или пък можем ...?

Ама, нали го правим всеки ден!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529223
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031