Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2009 16:42 - И маите грешат. Краят на света се отлага за след 2012 г.
Автор: hodoll Категория: Новини   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
1



"Твърденията за настъпването на края на света през 2012 г. са неоснователни и абсолютно безпочвени", заяви астрономът Иван Иванов, бивш директор на Варненската обсерватория.

Откакто свят светува, има такива предсказания, които се засилват в периоди на кризи или пък около някакви годишнини, допълни и колегата му от Института по астрономия към БАН Васил Умленски.

Според него преминаването на масивно небесно тяло в близост до нашата планета може да промени нейната орбита и да предизвика катастрофални земетресения, приливни вълни и вулкани.

"Досега обаче никой астроном не е наблюдавал планета, която да е в опасна близост до Земята и която може да нанесе подобни огромни поражения", каза Умленски.

В момента те наблюдават около 100 астероида, които са в близост до планетата ни.

Според Умленски обаче специалистите държат нещата под контрол, а всички апокалиптични прогнози имат за цел само да сплашат хората.

Малко вероятна е прогнозата, че краят на света ще настъпи през 2012 г., както предрича и открит преди години календар на маите.

"По-скоро самият календар, който е изписан върху камък, е свършил, отколкото това да е истинско основание за притеснение", каза Умленски.

image

Снимка: БГНЕС


 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hodoll
Категория: Новини
Прочетен: 82834
Постинги: 95
Коментари: 52
Гласове: 53
Архив