Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2020 23:53 - Не равни права, а равни резултати
Автор: nbrakalova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2093 Коментари: 10 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

by Светослав Стамов | Jun 4, 2020 | Общество

Време за четене: 3 мин.

Забравете за Флойд – aфроамериканците не са на улицата заради него. Това, което искат, не са равни права с „белите”, те ги имат, нито системата да им даде равни възможности за финансова и житейска реализация с белите, което също имат. Не равни права, а равни резултати и нищо по-малко. Финансови и социални резултати. Това е, което ги е пращало и ще ги праща периодично на улицата и те ще излизат, докато не го получат на всяка цена. Щетите са всевъзможни, но щетите нямат значение.

Обаче става все по-малко вероятно и по-трудно да го получат каквото искат. Не заради „белите”, а заради притока, който е непрекъснат, от интелигентни китайци и индийци, които обират каймака на професиите, носещи статус и изместват от тях дори белите. Този поток от хора (chain migration) не спира и превръща масовата равна реализация на афро-американците с останалите групи в пълна и все по-далечна илюзия. До вчера, афроамериканците изглеждаха дори губещи от “протеста” – илюзиите за сътрудничество между расите и социална кохезия, водена от афроамериканците в името на добруването на обществото, натрапвани от Холивуд и медиите рухна. Рухна под напора на клиповете, с които Туитър е пълен – хора, палещи магазини, плячкосващи и малтретиращи случайни бели минувачи, които почти не се съпротивляват. Афроамериканците не изглеждат по клиповете като борци за социален прогрес – те изглеждат зле.

Наративът на демократичната левица в САЩ изглеждаше в опасност да рухне от тези клипове

Kакъв Флойд, когато ограбват до голо магазини за висша мода, луксозни чанти и обувки? Алчността и настървението, с която бяха плячкосвани магазини за луксозни стоки до голо , отварят в демократичния наратив празнина, която изглеждаше, че няма да бъде запълнена скоро в общественото съзнание. Обаче днес Сони обявиха, че са съгласни магазините и стоките им да бъдат плячкосвани в името на борбата с расизма на полицията, която е по-голямото добро. Капиталът подкрепи, медиите са на страната на протестиращите, академията също – тя е вдъхновител и активен участник. Тогава, какъв е проблема? Никакъв. Освен Тръмп.

Дългогодишните опити на демократите да обезоръжат Америка обаче рухнаха – изведнъж се оказа, че полицията не пази, пази оръжието – кварталите, в които част от популацията патрулираше въоръжена , не бяха вандализирани. Тази безопасност, която даде въоръженото гражданство, полицията не можа да даде никъде. Оказа се, че оръжието, ама ужасно трябва. Американците не знаят какво им носи бъдещето. Но се оказа, че оръжието спасява имущества и животи и не знам дали ще го забравят. Оттук нататък въпросът за забраната му няма да може да бъде повдигнат без известна съпротива. 

Но основната щета на бунтовете беше, че показаха лице, приличащо на черен расизъм, който антагонизираше всички останали групи в обществото. Не всички харесаха това лице. Не всички видяха в неговата изява прогреса.

Втората група, която участва в безредиците, са Антифа – те не искат равни резултати, те искат импийчмънт на Тръмп, затова са на улицата. И след импийчмънта, естествено, комунистическа революция. Която обаче не би била посрещната с ентусиазъм от голяма част от либерална Америка, след гледките от бунтовете. И не се заблуждавайте, това не са гладни бунтове. Никой не е гладен. Не още. Всичко е още във фаза ЛАРП, но докато не получат равни резултати с останалите, афроамериканците няма да спрат с периодичните бунтове. Но това, което искат, изглежда невъзможно. Трудна ситуация за Америка. Американското общество трябва да направи своя soul searching и да си помисли какво наистина иска. Комунизъм? Цялата власт на Aнтифа? Защо не. Антифа изглеждат така, сякаш имат някои решения на проблема с колективната вина. При това не нови, а такива, исторически изпитани, безотказни. Ето, от Сони дадоха примера – отстъпват всичко, което са произвели, на афроамериканците. Висока летва. Но може би това не е достатъчно. Може би трябва много повече от това, което направиха Сони. За да я прескочат, много американци, струва ми се, ще трябва да направят поне същото, като Сони, иначе ще изглеждат зле. А да изглеждаш зле е ужасно, това е истинска социална екзекуция, при това продължавана. Това всяка медия може да ти го каже.


Светослав Стамов

Магистър по Антропология в Университета Дюк, Северна Каролина. В периода 2004-2006-а работи в УНС (UNC, University of of North Carolina at Chapel Hill) като координатор на научни изследвания. През 2009-2010 е преподавател по историческа антропология в бакалавърската програма на Duke University. През 2015 е координатор на научни публикации и литература в Pearson Education Canada. В момента е проектен консултант на Harvard Medical School, департамента по популационна генетика. Публикувал е изследвания от областта на историческата антропология и e бил част от екипи, извършвали изследвания в областта на популационната генетика и публикували резултатите си в утвърдени англоезични научни издания.

Източник: https://conservative.bg/ne-ravni-pravi-a-ravni-rezultati/ 



Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Негрите не притежават ген за интелигентност и
12.06.2020 09:04
оттам са всичките им беди. На този свят няма нито един голям чернокож мислител. Ген за интелигентност не притежават и метисите, мулатите. Затова и българите са глуповати като негрите. И те нямат нито един велик мислител.
цитирай
2. morskipesni - Анализът ми хареса.
12.06.2020 09:39
Бялата и черна раса се смесват като олио и вода. Сега чернилките са повече и по-силни, неистово желаят да се докопат до ВЛАСТТА (тоест, да я заграбят от евреите)! Нищо друго!
цитирай
3. krumbelosvet - Апоапоффф, къв мислител те е патил?
13.06.2020 19:44
Мислителите се появяват като КАЙМАК НА КАЙМАКА на обществото, СЛЕД СТОЛЕТИЯ БЕЗ ЗНАЧИТЕЛНИ КАТАСТРОФИ.
А твоите хора, Апоапоффф, за 60 години сътвориха Т Р И национални катастрофи (последната предотвратена в последния момент от ВРАГОВЕТЕ им). Нямаше време обществото да образува каймак, камо ли каймак на каймака.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Поздравления за темите, Бракалова!
19.06.2020 11:17
11:08 - !!!:))) Има едно пълно сходство между всички бездуховни примитиви по света, Бракалова!
Точно това бездуховно сходство и сродство на примитивите по манталитет, навици и начин на живот, ги превръща в безумна, неблагодарна, разрушителна сила, която препятства нормалното развитие на човечеството, като става удобна маша в ръцете на алчните и жестоки тъмни сили в борбата им за власт и контрол.
Примитивното съзнание, водено единствено от инстинкта си за оцеляване, иска и очаква да получава, без да дава!!
Това извратено съзнание иска да получава даром и да ползва незаслужени права и привилегии, без да зачита законите, Духовните принципи и правата на другите.
Примитивите по цял свят искат да пиянстват, да се дрогират, да бездействат, да крадат, насилват, убиват, ограбват и тормозят безогледно всички около себе си, а след това обществото и държавата да ги защитават, защото глупостта и арогантността им са безгранични и не им позволяват да осъзнаят абсурдите на исканията си.
Статистическите данни от твоята извадка и аморалния, безскрупулен вандализъм, случващ се в момента в Щатите и в други развити страни по света недвусмислено доказват къде са корените на злото.
Според мен е дошло време, обществата да приложат Вселенския Принцип за причините и последствията с цялата му безкомпромисност, за да изпита всеки върху себе си това, което е причинявал на другите, защото това е единствения път към осъзнаването и одухотворяването, които водят към мир и хармония.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1638951
Постинги: 501
Коментари: 1643
Гласове: 5868
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930