Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2019 16:23 - Освободи ли Червената армия България?
Автор: nbrakalova Категория: История   
Прочетен: 1496 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 08.09.2019 16:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Автор: Кристиян Шкварек

Изявление на МВнР срещу идеята, че България е „освободена“ на 9-ти Септември възобнови историческия дебат у нас

Вчера Министерство на външните работи на Р България излезе с неочаквано адекватна позиция. В нея Министерството адресираше изложба, организирана от посолството на Руската Федерация у нас, посветена на „Освобождаването на България“ на 9-ти септември 1944-та г. В позицията си МВнР адресира по напълно дипломатичен и умерен начин проблема с термина „Освобождаване“ относно това събитие:

„МВнР няма никакво отношение към тази проява и съветваме руското посолство да не заема позиция в подкрепа на съмнителна историческа теза ("освобождение")“

МВнР посочи и някои неоспорими исторически факта, като това, че 9-ти септември идва след обявяване на война на България от страна на СССР, при това след избирането на Демократично правителство у нас, което решава да прекрати всякакви връзки с Райха. Посочи се и тоталитарния елемент на наложената диктатура, както у нас, така и в цяла Източна Европа.


Реакцията беше както моментална, така и напълно очаквана. Срещу посочването на очевидни и признати исторически факти и в подкрепа на измамата „Освобождение“ моментално скочиха БСП, синдикалисти, леви активисти, уж „умерени леви“ и, разбира се, руското посолство. Защо 75 години по-късно продължава да се насажда тази теза? Кой има интерес от това и до каква степен българското общество продължава да ѝ вярва?

Освобождение от какво?

На първо място нека посочим фактите – в България няма фашистка, еднопартийна диктатура и тоталитаризъм на 9-ти септември 1944-та, от която страната и народа да бъдат „освобождавани“. Тук поначало в нито един момент няма подобен еднопартиен, фашистки режим като в Италия или Германия, а към 9-ти септември 1944-та дори е избрано ново правителство, далеч от всякаква фашистка идеология или доминация. То взима решението за прекратяване на отношения с Райха и излизане от войната.

От какво точно е бил освободен българският народ с идването на Червената армия? Кои негови права са били потъпквани преди 9-ти, но са възстановени след него? Българският народ притежава право да пътува, да се заселва, където реши в страната, да притежава оръжие, да изповядва вярата си, да говори на езика си, да развива стопанска дейност, да притежава частна собственост.

В някакъв смисъл той действително бива „освободен“ след 9-ти септември, само че не от диктатура, а от голяма част от тези свои права. Българите в Пиринския край губят правото си на българска идентичност и език, когато Георги Димитров започва да налага там насила процеса на „Македонизация“. Народът ни губи правото си на вяра – същата, която го крепи през целия османски период, защото болшевиките са крайни атеисти и унищожители на християнството. Той губи дори по-елементарни и базисни права като това да пътува, да притежава оръжие, да развива стопанска дейност или да търгува с частна собственост.

Защо, тогава, има такъв сериозен сегмент в обществото ни, което е готово да преиначава историята и защитава лъжата, че Червената армия е освободила българите от нещо?

Историята е просто инструмент

Отговорът е в това, че за тези хора изобщо не става въпрос за история или историческа истина. Става въпрос за идеология и гео-политически интереси. Това са хора, за чиято идеология – лявата, е фундаментално важно да защитят няколко исторически събития: на първо и най-важно място Октомврийския преврат и създаването на СССР. На второ място режимите на Ленин, Сталин и всички други марксистки правителства и лидери. Действията на техните активисти и организирани терористи, като т.нар. „партизани“ у нас. На трето място – 9-ти септември и Народна Република България.

Ако някое от тези три исторически събития не бъде защитено или оправдано, то събаря цялата конструкция за историята, на която тези хора основават и оправдават своята идеология и сегашно политическо съществуване.

Това следва да покаже на всеки, че чисто исторически спор с тези хора е безсмислен – вие не можете да ги убедите в аргументите си независимо какви доказателства им покажете. Те не са като вас – не поставят знак за стойност на историческата истина, а единствено на правотата на идеологията си. Те са склонни, и редовно го правят, да жертват историческата истина в името на идеологията. Комунизмът, Марксизмът, „обикновеният“ Социализъм и техният исторически облик са нещата, които според тези хора си заслужава да бъдат защитавани, а историята е само инструмент в тази насока. И както инструментът съществува само, за да служи на труженика във фабриката, така и историята е просто инструмент за обслужване на идеологията и политиката на социалистическите апологети и активисти.  

Ако има „Освобождение“ след 9-ти септември 1944-та, то не е от Фашизъм или диктатура, а от базисни права, които народът ни не губи дори през Турското робство. Тъкмо това е причината за позицията на МВнР, която защитава историческата истина и достойнството на нашите предци, преживяла тези събития.

4.09.2019

Източник:
https://topnovini.bg/c/teritoriyata-na-shkvarek/839653-osvobodi-li-chervenata-armiya-balgariya 



Гласувай:
10



1. morskipesni - Да, България е ОСВОБОДЕНА от Червената Армия!
08.09.2019 16:46
Препоръчвам Ви да посетите Дрезден или друг град на бувшето ГДР в Германия и да се качите на автобуса за туристическа разходка. Ще РАЗБРЕТЕ, че след фашизма и амариканските НЕНУВНИ бомбадировки, сринали архитектурните ценности, накрая идва АРМИЯТА ОСВОБОДИТЕЛКА и се слага край на трагедията. Следбвт години на възстановяване, мир и труд- престъпност на практика липсва. Това ВИ ПРЕДСТОИ ДА НАУЧИТЕ, не от мен- а от екскурзовода си в Източна Германия. Успех и приятно поумняване!
цитирай
2. milady - !!!! тоочно така....КОЯ е Истината?
08.09.2019 19:12
Вчера Министерство на външните работи на Р България излезе с неочаквано адекватна позиция.

поздрав!
цитирай
3. kirk - Освобождение от какво?
08.09.2019 23:43
Освободили са ни от един влак със злато, доколкото знам от историята. Това е била хазната на царството и правителството предвидливо я е насочило към Турция, но освободителите ни им ги е (диалектизъм) изпреварили и малко нещо гепили влака, след което го насочили къмто или по правилната линия на север - североизток!!! После гепиха други работи, после 45 годин се надлъгвахме и така...
morski pesni - Славната Червена армия бомбардира и България, ако не знаете и няма защо да ни пращате в Дрезден или на Бахамите. Няма да поумнеем точно като теб, защото това би означавало да затъпеем!!!
цитирай
4. germantiger - към морската песнопойка
09.09.2019 19:35
В постинга иде реч за българия, а ти пееш за германия

германия след 1945 г. няма

българия също няма - трците са ви освобождавали от запек 5 века

още ви пари откъм гъза

...

бил съм в дрезден - на такъв екскурзовод не съм попадал

германски мои роднини по света не са екскурзоводи, но както се казва от първа ръка/втора могат да ти говорят спомени на своите предци

предци изселени, прогонени от източна прусия, а цяла европа е пълна с хора които помнят как руските боклуци изнасилваха милиони европейки

не ексКУРзовод ти трябва на теб, а акъл

то хуй е да ти го набия, ама акъл не мога да ти "вкарам"
цитирай
5. kirk - Ало-о-о, morski pesni
09.09.2019 23:42
цитирам "престъпност на практика липсва". Тъпа си кат таковата... гъзо ми!!! Имаше информационно затъмнение, а не че не е имало престъпност! ти за Жоро Павето чувала ли си, за аферата "Тексим", за голите хора на "комсомолци" по време на Спартакиадата ли беше, Олимпиадата...? Виж - напр. в СССР, че не искаха да се шуми около серийните педофили-убийци като Чекатило, щото как може през соца да има серийни убийци! НЕ Е ВЪЗМОЖНО, МА тази!!
цитирай
6. nbrakalova - Към 1. morskipesni -
10.09.2019 09:43
morskipesni написа:
Препоръчвам Ви да посетите Дрезден или друг град на бувшето ГДР в Германия и да се качите на автобуса за туристическа разходка. Ще РАЗБРЕТЕ, че след фашизма и амариканските НЕНУВНИ бомбадировки, сринали архитектурните ценности, накрая идва АРМИЯТА ОСВОБОДИТЕЛКА и се слага край на трагедията. Следбвт години на възстановяване, мир и труд- престъпност на практика липсва. Това ВИ ПРЕДСТОИ ДА НАУЧИТЕ, не от мен- а от екскурзовода си в Източна Германия. Успех и приятно поумняване!


Вашият коментар и гледна точка показва колко прав е авторът в разсъжденията си.
Благодаря Ви за посещението и, че сте оставили мнението си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1624830
Постинги: 501
Коментари: 1643
Гласове: 5868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031