Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 21:31 - Правете пари, вместо да харчите
Автор: sibillav Категория: Бизнес   
Прочетен: 4526 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 21.04.2012 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Франчайзингът e един добър начин за започване на собствен бизнес. Съществува голямо разнообразие от нискотарифни франчайзи. За какво трябва да внимаваме, когато избираме нашият франчайз бизнес.
Ако се спрем на сравнително ниска първоначална стойност на инвестицията, е задължително да проверим текущите разходи за поддръжка - някои франчайзи имат високи текущи разходи. Сравнете общия размер на разходите, за да сте сигурни, че инвестирате във франчайз с наистина ниска цена. Използвайте всички налични източници, включително франчайз уеб сайтове, документи за франчайза разкриващи вложените от съществуващите франчайзополучатели средства, също и  предприемаческите уебсайтове.

Евтините франчайзи включват:

  •  мобилни франчайзи
  •  ремонти по домовете
  •  услуги за озеленяване 
  • бизнеса с използвани дрехи ( дрехи втора употреба) и др.

Новосъздадените франчайзи с по-малко програми за обучение и подкрепа също са по-евтини. Инвестирането в евтини франчайзи има своите рискове. За да бъдете успешен предприемач, трябва да управлявате този риск, като намирате  правилната информация преди да вземете решение.
По-скъпите франчайзи обикновено са  добре позната марка, разполагат с отлични маркетингови материали и доказан бизнес модел.

Един типичен капан на нискотарифните франчайзи е схващането на потребителите за продукти и услуги.  Типичното клиентско мислене е -   по-високи цени на продуктите, по-високо качество. Тъй като вашите цени ще бъдат значително по-ниски от тези на доказаните и добре познати марки, вие трябва да преодолеете това мислене и да съумеете да продавате своите продукти с по-ниски цени успешно. Преди да инвестирате във франчайз с ниска цена, направете справка с Франчайз оповестяване на документи на Федералната търговска комисия (FDD). Документът на FDD показва броя  единици и реалните доходи за франчайзополучателите, заедно с други представителства на финансовите резултати от дейността.

След вземане на решение да  инвестирате, за да  намалите риска, проучете пазара за потенциални клиенти и евентуални отстъпки. Ако е възможно ( и продукта позволява) предлагайте оферти за гаранционни услуги. Старайте се да разраствате вашата клиентска база.

Тъй като вие няма да работите с утвърдена марка, ще трябва да предвидите бюджет за реклама.  Типичните такси за реклама на франчайзи са средно от 6 до 7%.
В допълнение към таксата за реклама на франчайз, вероятно ще трябва да инвестирате и в собствена местна рекламна кампания. Уверете се, като се  консултирате с франчайзодателя, че допълнителната реклама не нарушава правилата на франчайза.

Друг важен фактор на евтините франчайзи са по-лесна и бърза продаджба във всеки икономически климат. С малък риск от препродажба, можете да си позволите да инвестирате в множество франчайзи.

Независимо дали притежавате един или повече евтини франчайзи, можете да се възползвате от инвестицията в сравнително кратък период от време. Въпреки, че няма да имате ползата като от търговията с утвърдена марка, имате достатъчно икономии на първоначалната инвестиция, за да се насочите към допълнителна реклама и да предлагате отстъпки, за да си изградите база от клиенти.

Източник:blogchenews.blogspot.com/



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. ssimeonov - Франчайзингът
23.04.2012 13:48
Здравейте,
статията много хубава за което искам да ви поздравя! Имам само един въпрос относно написаното , какво означава "нискотарифните франчайзи" , колко и как се изчислява тарифата когато някой реши че иска да се занимава с подобен бизнес ?
Има ли някакви установени правила по които хората да се ръководят , за да не останат излъгани.
Благодаря ви предварително.

Поздрави
http://www.prevodicarel.com/
цитирай
2. sibillav - Здравейте,
23.04.2012 23:44
Нискотарифните франчайзи са тези, при които не закупувате правата на известна марка и имат сравнително малко капиталовложение. Евтините франчайзи включват:
мобилни франчайзи
ремонти по домовете
услуги за озеленяване
бизнеса с използвани дрехи ( дрехи втора употреба) и др.

Най-добрият начин да се осведомите за тарифите е да се свържете с конкретния франчайзодател. Всеки франчайз има различни такси и задължителни вноски ( някои дори нямат ежемесчни такси, а се плаща еднократна (генерална) такса. Успех с бизнеса Ви желая!
цитирай
3. анонимен - Франчайзингът
26.04.2012 13:07
Благодаря много за пояснението. Успех и на вас.

Поздрави ,
Преводи и Легализация - Карел
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 796989
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031